U partnerstvu sa Kancelarijom za mlade grada Šapca, u prostorijama Startit Centra Šabac (Karađorđeva 27) biće realizovana Letnja školica elektronike namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta, a za sticanje osnove iz poznavanja Arduino platforme. Predavanja počinju u utorak, 2. jula, u terminu od 10 do 14 časova.

Školica će trajati dve nedelje, a za to vreme predviđeno je da osnovnu obuku prođu dve grupe polaznika. Dakle, jedna zaokružena celina obuhvata četiri termina u trajanju od 10 do 14 časova. Za to vreme deca će imati priliku da nauče ovladavanje početnim znanjima iz oblasti elektronike, automatizacije i prgramiranja kroz zabavu, realizacijom različitih funkcionalnosti Arduino platforme uz upotrebu različitih tipova senzora. Program je prilagođen deci uzrasta od 10 do 14 godina (4-8 razred osnovne škole).

Broj polaznika

Predviđeno je da školica traje dve nedelje. Svaka nedelja predstavlja jednu celinu sa po četiri termina. Broj polaznika po radionici je između 5 i 10 (jedno ili dvoje dece na jedan Arduino).

O predavaču

Dejan Petrović živi i radi u Šapcu, inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja, programer sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka i back-end programiranju. Uz to je i pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća. Ponosan saradnik Maker Festa i Udruženja Maker iz Novog Sada.

Prijave

Letnja školica je besplatna, ali su prijave obavezne zbog ograničenog broja mesta. Možete prijaviti dete preko sledećeg linka.