Letnja školica elektronike — Arduino platforma u Startit Centru Šabac

Školica je besplatna, ali su prijave obavezne zbog ograničenog broja mesta.

U partnerstvu sa Kancelarijom za mlade grada Šapca, u prostorijama Startit Centra Šabac (Karađorđeva 27) biće realizovana Letnja školica elektronike namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta, a za sticanje osnove iz poznavanja Arduino platforme. Predavanja počinju u utorak, 2. jula, u terminu od 10 do 14 časova.

Školica će trajati dve nedelje, a za to vreme predviđeno je da osnovnu obuku prođu dve grupe polaznika. Dakle, jedna zaokružena celina obuhvata četiri termina u trajanju od 10 do 14 časova. Za to vreme deca će imati priliku da nauče ovladavanje početnim znanjima iz oblasti elektronike, automatizacije i prgramiranja kroz zabavu, realizacijom različitih funkcionalnosti Arduino platforme uz upotrebu različitih tipova senzora. Program je prilagođen deci uzrasta od 10 do 14 godina (4-8 razred osnovne škole).

Broj polaznika

Predviđeno je da školica traje dve nedelje. Svaka nedelja predstavlja jednu celinu sa po četiri termina. Broj polaznika po radionici je između 5 i 10 (jedno ili dvoje dece na jedan Arduino).

O predavaču

Dejan Petrović živi i radi u Šapcu, inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja, programer sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka i back-end programiranju. Uz to je i pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća. Ponosan saradnik Maker Festa i Udruženja Maker iz Novog Sada.

Prijave

Letnja školica je besplatna, ali su prijave obavezne zbog ograničenog broja mesta. Možete prijaviti dete preko sledećeg linka.

Predstavljamo poslodavca

Una Gemović

Unesite termine za pretragu