Lekcije iz razvoja estonskog startap ekosistema — gostovanje Startup Estonia u Beogradu i Novom Sadu

Kako je Estonija postala jedna od država sa najrazvijenijom startap scenom na svetu?

Startup Estonia dolazi u Srbiju, tačnije u Beograd i Novi Sad. Žele da podele svoje znanje i iskustvo o rastu startap scene u Estoniji i tome kako jedna mala država može da postane startap gigant.

Meetup u Beogradu će se održati 14. juna od 18h u ICT Hub Playgroundu, dok će novosadski meetup biti održan u Startit Centru Novi Sad, 15. juna, takođe od 18 časova.

Govornici

Ragnar Sass, suosnivač jednog od najuspešnijih startapa u Estoniji, Pipedrive-a, podeliće svoje iskustvo pokretanja startapa, govoriće o estonskom startap ekosistemu, kao i osnivanju coworking prostora u srcu Talina, Lift99co, čiji je CEO i osnivač. Pored toga što je coworking prostor, Lift99co je takođe i startap koji je nedavno sakupio dva miliona evra kako bi razvio skillsharing platformu za osnivače, s ciljem da se globalno prošire.

Startup Estonia vodi Maarika Truu, koja će pričati o uslovima koji su uticali na razvoj estonske startap scene. Kao uspostavljena članica startap scene u Estoniji, osim što organizuje intenzivne hakatone i pomaže lokalne startap zajednice zajedno sa Garage 48 Fondacijom širom istočne Evrope, Maarika je učestovala u razvoju dosta uspečnih estonskih startapa poput Pipedrive-a i Clanbeata, dok trenutno aktivno radi na tome da od Estonije napravi najbolji startap ekosistem na svetu.

Merlin Lukk je projektna menadžerka u Startup Estonia. Trenutno angažovana na razvoju estonskog programa Startup Visa, koji je lansiran u januaru 2017. godine, dostigavši više od 500 prijavljenih iz 50 različitih država širom sveta. Sa svojim iskustvom u organizovanju hakatona u Estoniji, Ukrajni, Moldaviji, Gruziji i Belorusiji, zajedno sa Garage48 Fondacijom, Merilin se stara da osnivači širom sveta mogu da imaju korist od estonskog startap ekosistema.

Prijava

Događaj će se održati u petak 15. juna od 18č u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo događaju je besplatno, ali je prijava obavezna i vrši se putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Miloš Aleksić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu