Lean UX meetup u Novom Sadu — Iterativni proces dizajniranja i validacija ideja

Stefan B. Aleksić će nam približiti Lean UX i atomic design principe, i postupno objasniti ceo proces kreiranja jedne mobilne aplikacije počev od evaluacije ideje, UX procesa, UI dizajna i prototypinga.

Aleksandra Savić - 14. Decembar, 2016.

Nakon Lean UX meetupa održanog u Beogradu, slično okupljanje nas čeka i u Startit Centru u Novom Sadu.

Predavač Stefan B. Aleksić će nam približiti Lean UX i atomic design principe, i postupno objasniti ceo proces kreiranja jedne mobilne aplikacije počev od evaluacije ideje, UX procesa, UI dizajna i prototypinga.

Fokus je pretežno na Android platformi i Material Design standardima ali ćemo se osvrnuti i na razlike na iOS platformi.

Kao i prošli put, Stefan će u toku rada skrenuti pažnju na razne kolaborativne alate a za sve one koji ne rade na macOS platformi, biće govora i o alternativnim alatima koji se mogu koristiti na Windows i Linux operativnim sistemima.

Stefan je zaposlen kao Senior UI/UX/Interaction dizajner u kompaniji Carnegie Technologies gde radi na B2B aplikacijama u telekomunikacionoj sferi, ali je svoje iskustvo sticao i u firmama kao što su GotCourts, Humanity, Devana Technologies i drugim. Van posla, Stefan se bavi audio produkcijom.

Kao i uvek, kako kroz teoriju, potrudićemo se da i prakticno prođemo kroz razne primere i pomenute alate. Događaj je zamišljen kao predavanje ali svi koji to žele, mogu poneti svoj laptop i na licu mesta isprobati alate kroz koje budemo prolazili.

Prijave

Svoje prisustvo možete potvrditi ovde. Vidimo se 23. decembra u Startit Centru (Miroslava  Antića 2) u Novom Sadu od 18č.