Sedmi dizajn meetup koji se održava u Startit Centru je o primeni Lean UX metodologije u realnom okruženju sa fokusom na Android platformu i Material Design standarde.

Ovog puta predavač je Stefan B. Aleksić koji će nam postupno objasniti ceo proces kreiranja jedne mobilne aplikacije počev od evaluacije ideje, UX procesa, UI dizajna i prototypinga, pa sve do animiranja mikro-interakcija, gde ćemo posebnu pažnju posvetiti alatima kao što su Adobe After Effects CC i Facebook Origami Studio.

Iako ćemo se pre svega baviti dizajnom za mobilne platforme, napravićemo osvrt i ka softverskoj arhitekturi koja omogućava portabilnost funkcionalnosti i na web, nosive, pa čak i VR uređaje.

Za sve one koji ne rade na macOS platformi biće govora i o alternativnim alatima koji se mogu koristiti na Windows i Linux operativnim sistemima.

Stefan je zaposlen kao Senior UI/UX/Interaction dizajner u kompaniji Carnegie Technologies gde radi na B2B aplikacijama u telekomunikacionoj sferi, ali je svoje iskustvo sticao i u firmama kao što su GotCourts, Humanity, Devana Technologies i drugim. Van posla, Stefan se bavi audio produkcijom.

Kao i uvek, kako kroz teoriju, potrudićemo se da i prakticno prođemo kroz razne primere i pomenute alate. Događaj je zamišljen kao predavanje ali svi koji to žele, mogu poneti svoj laptop i na licu mesta isprobati alate kroz koje budemo prolazili.

Prijave

Svoje prisustvo možete potvrditi ovde. Vidimo se 17. novembra u Startit Centru (Savska 5) u Beogradu od 18č.