Lean Startup radionice na Startit Festivalu

Startit Fest počinje za manje od dve nedelje, i već sada znamo da nas očekuje pet dana intenzivnog učenja i druženja. Iako je teško izabrati favorite između više od pedeset događaja koji nas očekuju, dva događaja koji se bave Lean Startap problematikom – Lean Camp i Course Correction definitivno ne treba propustiti. Posle San Franciska,

Alex Čović
02/05/2014

Startit Fest počinje za manje od dve nedelje, i već sada znamo da nas očekuje pet dana intenzivnog učenja i druženja. Iako je teško izabrati favorite između više od pedeset događaja koji nas očekuju, dva događaja koji se bave Lean Startap problematikom – Lean Camp i Course Correction definitivno ne treba propustiti.

Posle San Franciska, Londona, Barselone, Berlina i mnogih drugih svetskih startap centara, u petak, 16. maja Lean Camp dolazi i u Beograd. Ovaj događaj je specifičan na više nivoa, a najpre zbog drugačijeg pristupa konferencijskom formatu, koji se koncentriše na direktnu razmenu praktičnih iskustava.

lc slika

Na Lean Camp događajima su do sada govorila i učestvovala poznata imena startap sveta – Erik Ris, Rob Ficpatrik, Andreas Klinger, Tristan Kromer, i verujemo da ćemo neke od njih imati prilike da vidimo i u Beogradu. Broj mesta je vrlo ograničen, tako da vam preporučujemo da rezervišete svoje (dok još možete :))

Sjajni startapi, ali spora korekcija kursa.

Već sledećeg dana (u subotu, 17og) na programu je celodnevna Course Correction radionica, koju vode Sal Virani (Founder Centic i Lean Camp, osnivač) i Karlos Espinal (Seedcamp, partner). Ujedno i svojevrsna najava i uvod za Mini Seedcamp događaj koji organizujemo dan kasnije, ova radionica je u pravom smislu jedinstvena prilika da iz prve ruke, direktno od osnivača i mentora Seedcampa dobijete praktično znanje koje će vam pomoći da svoj startap učinite idealnim kandidatom za dobijanje investicije.


Course Correction je namenjen upravo timovima iz ovog dela Evrope, i kao takav predstavlja svojevrstan eksperiment i za organizatore ove radionice. Uz Solun i Sofiju, Beograd će biti jedan od samo tri grada u kojima će se održati. Kako nam je Sal rekao:

Radeći sa timovima iz Srbije i regiona, postalo je očigledno da ovde ima pregršt dobrih startapa – ali i da većina njih “pati” od sporih ciklusa iteracije. Sličan utisak imaju i investitori, i previše njih se vratilo iz posete regionu praznih šaka. Startap svet je prepun osnivača koji su naučili teške lekcije, ali ih nisu pretočili u akciju na vreme.

Cilj Course Correction radionice je da pomognemo startapima da ubrzaju svoj razvoj, i da podignemo njihov kredibilitet u očima investitora i globalnog tržišta.

Svoje mesto na Course Correction radionici možete rezervisati ovde. Regularna cena ovog osmočasovnog workshopa je 50€, a pet najbržih čitalaca koji nam se jave mailom dobijaju 50% popusta na cenu karte.

Alex Čović

Objavio/la članak.

petak, 2. Maj, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije