LARQ, kompanija koja proizvodi „pametne” flaše za vodu, uzela investiciju od 10 miliona $

LARQ flaše trenutno skladišti 88 prodavača u 16 zemalja, a samo prošle godine kompanija je prodala čak 75.000 flaša.

Borislav Djilas
30/09/2020

Nakon što je 2018. godine pustila u prodaju svoju prvu „pametnu” flašu, koja se sama čisti zahvaljujući naprednoj UV-C LED tehnologiji u zatvaraču koja eliminiše bio-zagađivače, kompanija LARQ zainteresovala je mnoge potrošače koji žele da se odviknu od upotrebe plastičnih flaša, a sada je saopštila da je u prvom krugu dokapitalizacije uzela investiciju od 10 miliona dolara.

LARQ je dobila i nekoliko ključnih akcionara, uključujući Capricorn Investment Group, Heuristic Capital, IdeaFarm Ventures, Augment Ventures, ali i košarkaša Golden Stejta Drejmonda Grina. Još ranije, u seriji A finansiranja, kompanija je ukupno dobila 15,7 miliona dolara.

Samo prošle godine ovaj startap sa sedištem u San Francisku uspeo je da proda čak 75.000 flaša, prenosi TechCrunch.

LARQ flaše trenutno skladišti 88 prodavača u 16 zemalja, iako bi nova investicija trebalo da unapredi njeno širenje na međunarodnom nivou. 

Iz kompanije navode da su na ovom jedinstvenom tehnološkom rešenju radili 10 godina pre nego što su počeli sa proizvodnjom i svakako će biti zanimljivo videti u kom pravcu će se LARQ razvijati i da li će uspeti da opravda poverenje sve većeg broja korisnika.

Borislav Djilas

Objavio/la članak.

sreda, 30. Septembar, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije