Kurs Back End i Front End programiranja za početnike u Startit Centru Šabac

U periodu od 20. novembra do 27. decembra biće održano 10 časova na kojima će polaznici učiti da kreiraju jednostavne baze podataka, web aplikacije i native mobilne aplikacije.

bojana zavađa - 6. Novembar, 2018.

Kurs će se baviti bazom podataka, čemu služe, da li je danas bilo šta moguće bez baze podataka, relacionim bazama podataka i osnovama SQL-a. Takođe će se dotaći REST-a i povezivanjem baze podataka sa „frontom“ i mobilnim aplikacijama. Pitanja na koja će se odgovoriti tokom kursa su šta se nalazi iza „zida“ u backendu i kako pronaći, koristiti i prikazati dobijene podatke, osnove JSON nizova i objekata, itd.

Na kursu će biti korišćena open-source baza podataka Firebird 2.5, biće kreiran Data Snap Server u Embarcadero Delphi Rad Studio, biće prikazani podaci kroz HTML I JavaScript i učesnici će napraviti osnovne web aplikacije kroz Angular, React Native i Delphi.

Nakon ovog kursa polaznici bi trebalo da umeju samostalno da kreiraju jednostavne baze podataka, web aplikacije i native mobilne aplikacije.

Kome je namenjen ovaj kurs?

Ovaj kurs može biti zanimljiv onima koji žele da nauče i upoznaju se sa kreiranjem baza podataka, upotrebom istih, prikazivanjem kroz web prezentacije i mobilne aplikacije. Kurs je namenjen početnicima i svima onima koji žele da upoznaju osnove kreiranja i primene relacionih baza podataka. Od polaznika se ne očekuje predznanje — potrebna je volja za učenjem i sticanjem znanja.

Termini i program

Kurs će trajati 10 termina po 2 termina nedeljno počevši od 20. novembra pa do 27. decembra. Kurs će se održavati utorkom i četvrtkom od 18 časova u trajanju od po 2 sata prema sledećem programu:

  1. dan
  1. dan
  1. dan
  1. dan
  1. dan
  1. dan
  1. dan
  1. dan
  1. dan
  1. dan

Uslovi za učešće na kursu

Dodatak: depozit je jedini način koji imamo kojim možemo da osiguramo primanje samo ozbiljnih polaznika. U slučaju da polaznik prekrši dogovor o redovnosti i posvećenosti, depozit neće biti vraćen, ali ni zadržan od strane naše organizacije, već će biti uplaćen u vaše ime u dobrotvorne svrhe. Sva prava i obaveze organizatora i polaznika se definišu ugovorom.

Predavači

Vladimir Atanacković, živi i radi u Šapcu kao senior programer za programski jezik Delphi i ima 20 godina iskustva na izradi poslovnih softverskih rešenja i drugih raznorodnih aplikacija za baze podataka. Trenutno je zaposlen u Office Software Solutions doo Šabac.

Snežana Lalatović je web developer sa 3 godine iskustva u izradi web sajtova, web i mobilnih aplikacija, portala i internet prodavnica. Trenutno radi za Office Software Solutions kao i za inostrane kompanije. Ima višegodišnje iskustvo rada u različitim tehnologijama – HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL, WordPress, Angular2+, Ionic, Sass i Node.js.

Vladan Lukić se sa poslova održavanja poslovnih aplikacija prebacio na front end development. Trenutno živi i radi u Šapcu i najviše koristi React biblioteku i React Native aplikaciju u svom radu. Ima izraženu želju za jačanjem IT zajednice, prvenstveno u Šapcu i veruje da je razmena znanja jedan od najboljih oblika učenja.

Prijava

Prisustvo je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno da se prijavite putem sledeće forme do petka, 16. novembra. Nakon toga organizatori će obavestiti prijavljene da li su primljeni u odnosu na broj raspoloživih mesta.