Kriptovalute i blockhain II — meetup u Startit Centru Subotica

Događaj je zakazan za 12. april u 18 časova.

Željko Crnjaković - 5. April, 2018.

Nastavljamo upoznavanje sa kriptovalutama i temom koju smo počeli prošle nedjelje na prvom meetupu u okviru Kripto proleća.

Na drugom predavanju iz ovog serijala udubićemo se u svet ICO-a, kao i kripto-berza na kojima se trguje kriptovalutama. ICO je inače skraćenica za Initial Coin Offering, ali i kolektivno ime za startap firme u sferi kriptoa koje generišu svoje tokene (coine) i prodaju ih u okviru Initial Coin Offeringa kako bi preko crowdfundinga finansirali svoj dalji razvoj.

Biće reči i o najnovijim vestima iz kripto sveta, kao i nekim pravnim regulativama koje dotiču ovu sferu.

O predavaču

Siniša Lazarek se prvi put susreo sa Bitcoinom 2012. godine. Od onda prati kripto zajednicu i tehnologiju vezanu za blockchain. Sredinom 2017. godine ulaže prvi novac u kripto i počinje sa trgovinom kriptovaluta na berzi. Od novembra 2017. godine je deo DREF tima — blockchain startapa koji razvija decentralizovan fond nekretnina u Njujorku, DAO applikacije na Etheremu.

Prijave

Događaj je zakazan za 12. april u 18 časova, u Startit Centru Subotica, Korzo 1 na drugom spratu. Prisustvo je besplatno, uz prijavu na sledećem linku.