Kreatori i Alati: Ivana Mijatović, Community Manager

Kroz niz emotikona, ove nedelje nas Ivana vodi kroz alate koje svakodnevno koristi.

Ivana Mijatović je ljubitelj digitala i svega što #agencylife donosi. Radi kao komjuniti menadžer u jednoj kreativnoj agenciji i, kako kaže, veruje da radi najbolji posao na celom svetu. Želi i radi na tome da jednog dana postane pravi, istinski digitalni jednorog. Ljubitelj je korejskih serija i gejming industrije.

Ivanin dan uz hardever i softver

Ako bih izlistala najosnovije aplikacije koje koristim to bi bile: Skype, Viber, Flipboard, Medium, Momentum, Outlook, Todoist, Grammarly, Pocket, Google Keep, Facebook Page, Google Drive, WeTransfer, Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Snapchat, TikTok, PS Express, Lightroom, InShot, Boomerang, Hyperlapse, Layout, Snapseed, Over, Foodie, Tv Time, Reddit, League of Legends.

Ali hajde da vidimo kako one utiču na moj poslovni i privatni život.

📱 Dan mi počinje sa mobilnim telefonom

Prvo što ujutru uradim je da čekiram poruke na Skype-u ili Viberu, pa tek onda pogledam Instagram i Facebook.

Što se tiče telefona, koristim Huawei P20 Pro koji je baš strava. On poseduje tri stvari koje su mi najpotrebnije dok radim, a to su:

📷 profi kamera,

 🔋 odlična baterija i

♾️ dovoljna memorija.

Tako da mogu da fotkam, snimam koliko god poželim, što mi je prilično važno kada pokrivam događaje ili radim van kancelarije.

🚌 Vreme u putu do kancelarije Pioniri Communications iskoristim da prelistam Flipboard, jednu od mojih omiljenih aplikacija gde mogu brzo da preletim vesti u oblastima koje me zanimaju ili pak odem na Medium ukoliko mi je neki članak u toku dana ostavio dovoljno jak utisak da nastavim da ga čitam.

💻 Dobro jutro kancelarijo!

Kada stignem u agenciju, na HP ProBooku me dočeka Momentum koji već godinama koristim i mislim da je to najbolja stvar koju sam mogla da „okačim“ na Chrome-u. Lepa fotka + simpa citat = i dan mi strava počne! 🔥

💭 Za poslovnu komunikaciju koristim Outlook, naravno dark theme, dok se sa kolegama dopisujem preko Skype-a (naravno, dark theme :D). Lično ne volim da se davim u bezbroj aplikacija za komunikaciju, tako da su ova dva klasična sasvim dovoljna.

Oko produktivnosti mi pomaže Todoist jer mogu da zapišem sve što ću zaboraviti, da sve obeležim po projektima/brendovima i da pregledno vidim po danima šta sve treba da se uradi. 👌 Ima i app za mob, ali ga koristim samo na laptopu. Tako mi je najugodnije.

Koristim Chrome, valjda zbog navike, na kome su pored Momentuma instalirane i GrammarlyPocket ekstenzije. Ove dve stvari su stvarno obavezne ako radite kao komjuniti menadžer. Prva vam čekira vaš ingriš (engleski), a druga čuva najvažnije linkove u moru sadržaja sa kojim se svakodnevno susrećete.

🤝 Trudim se da digital bude prisutan i na sastancima

Super su rokovnici i notesi, ali od onog trenutka kada sam počela da radim kao komjuniti menadžer moja jedina „oprema“ na sastancima je mobilni telefon. 📝 Za hvatanje beleški koristim Google Keep koji je baš user-friendly, dodatno možeš da pretražuješ, da stavljaš labels i na kraju mogu na laptopu sve to da kopiram, preuzmem i izbegnem onaj deo oko prekucavanja. Osim teksta, hvatam beleške i u vidu fotografija 📷, što ume da bude jako praktično.

Dok sam na sastanku aktivan mi je Skype, Viber, WhatsApp, Outlook, Gmail, Yahoo Mail i Facebook Messenger. Biti dostupan u svakom trenutku je neka obavezna stavka koju sam primetila da komjuniti menadžeri neguju. Bear with us. 👏

📷 Nisam influenser, ali kreiram influens sadržaj za brendove. 

Laptop nosim sa sobom samo kada mi je potreban jer u većini situacija telefon radi odličan posao. Od standarnih instaliranih aplikacija Facebook, Instagram, Youtube, Twitter, TikTok, Snapchat. Dodatno koristim Facebook page za vođenje profila na Facebooku, Google DriveWeTransfer za skidanje i slanje sadržaja i drugih materijala, kao i Word i Excel za čitanje dokumentacije koje dobijam od akaunta ili klijenta. 

Kada sam na pokrivanju događaja, PowerBank i punjač su uvek uz mene (za svaki slučaj), a i nekako su klijenti navikli da ću biti u full charge opremi 🔋 👩‍🔧, pa često traže da im je pozajmim na nekoliko minuta da dopune bateruju. 

📷 Kako je kreiranje sadržaja na vrhu liste komjuniti zadataka, većina mojih aplikacija na telefonu se vezuje za Photo i Video. Najčešće koristim PS Express za korekciju i crop fotografije, Lightroom da mi fotka dobije onaj Instagram efekat i InShot za video klipove. Takođe, gotivim Boomerang i Layout jer mi je potrebna raznolikost sadržaja. SnapseedOver su takođe super aplikacije koje koristim za editovanje fotografija, a trenutno testiram Foodie čiji filteri su prvenstveno namenjeni za fotografisanje hrane.

U povratku sa posla, 🎬 🍿 prvo otvorim TV Time (najbolju aplikaciju ako ste ljubitelj serija) da čekiram da li mi je izašla epizoda 🎎 korejske serije (trenutno pratim tri serije), a onda otvorim Reddit app i posetim r/leagueoflegends/ da čekiram šta se dešava na 🎮 LOL-u, posebno sada kada je u toku World Championship 🏆 i prođem kroz League of Legends app da vidim da li ima neki kul gejm koji treba ispratiti. Ostatak vremena u putu provedem na Instagramu gledajući kineske i korejske TikTok trending video klipove.


Ukoliko želite da budete deo rubrike Kreatori i alati, pošaljite nam svoj CV i/li portfolio na mail redakcija@startit.rs.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Sanja Vatić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu