Kreator Linux-a uglavnom ne kodira, čita mejlove i odgovara developerima

Linus Torvalds naglašava da je živa konverzacija putem mejla esencija open source zajednice.

U nedavnom intervjuu Linusa Torvaldsa, tvorca Linux kernela, zabeležena je zanimljiva perspektiva svakodnevice u kojoj je Torvalds sve manje i manje programer.

Kako saznaje Softpedia, Torvalds je u pomenutom razgovoru objasnio da se više ne deklariše kao programer, i da najveći deo svog vremena posveti čitanju mejlova. 

Na tako nešto apeluje i sam Torvalds: „Na kraju dana moj posao je da kažem ‒ ne. Neko mora da bude sposoban da obavi i taj zadatak. Developeri znaju da ću odgovoriti negativno na svaki posao koji urade loše. I zbog toga su mnogo pažljiviji. A da bih mogao da odgovorim, moram da imam predznanje i uvid u celu sliku. Zato uglavnom po ceo dan čitam mejlove gde piše na čemu se sve radi”.

Torvalds je tokom razgovora naveo i da kada se zadesi situacija da napiše kod, uglavnom je u svojstvu ispravke koda koji su mu poslali na mejl. „Kontaktiraju me i pošalju mi patch, a češće je to “pull request”, gde prokomentarišem da je dobro, ali da bi moglo drugačije da se uradi, pa im pošaljem pseudokod, ili prepravljen patch, bez testiranja, odmah u okviru mejl komunikacije”, objašnjava Torvalds i navodi da je živa konverzacija putem mejla od ključnog značaja za open source zajednicu.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu