Besplatna online radionica Scratch-a, HTML i CSS-a u okviru nedelje kodiranja u Kragujevcu

Radinica će biti održana od 26. do 30. oktobra, u popodnevnom treminu.

Startit Centar Kragujevac će od 26. do 30. oktobra u okviru projekta Meet&Code organizovati besplatne online radionice tokom kojih će deca i mladi, uzrasta do 11 do 18 godina, učestvovati na radionicama.

Radionice su osmišljene tako da se zajedničkim radom dve različite grupe napravi veb sajt na kojem će biti predstavljen grad Kragujevac. Polaznici će u zavisnosti od dobijene oblasti (kultura, sport, bioskop, pozorište, itd.) pretraživati fotografije i video materijale i koristiti ih za prezentaciju. Tema prezentacije biće Kragujevac kao prva prestonica Srbije. 

Prvu grupu čine deca uzrasta od 11 do 15 godina koja će imati priliku da nauče kako da tokom tri termina radionice, od prikupljenih materijala naprave prezentaciju grada Kragujevac u programskom jeziku Scratch koristeći Google. Drugu grupu će predstavljati srednjoškolci uzrasta od 15 do 18 godina, koji će tokom tri termina radionice kreirati veb sajt upotrebom prethodno dobijenih i obrađenih materijala kroz statički web sajt, tačnije frontend radeći u HTML-u i CSS-u.

Tokom trodnevnog programa, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim i naprednim funkcijama programiranja u programskom jeziku Scratch, kao i statički web sajt, frontend deo (HTML i CSS).

Cilj događaja je da upotrebom interdisciplinarnih tehnologija i metoda polaznici razviju svoju kreativnost.  Naučiće kako da preuzmu i obrade muziku i fotografije, kao i osnovno programiranje u Scratch-u  i kreiranje sajta za prezentovanje prikupljenih materijala.

Kome je namenjena?

Radionica je namenjena deci i mladima uzrasta od 11 do 18 godina koja imaju određeno predznanje u programskom jeziku Scratch.

Termini radionica

Ponedeljak, 26. oktobar

  • Prva grupa od 12 do 15  časova
  • Druga grupa od 16 do 19 časova

Sreda, 28. oktobar

  • Prva grupa od 12 do 15 časova
  • Druga grupa od 16 do 19 časova

Petak, 30. oktobar

  • Prva grupa od 12 do 15 časova
  • Druga grupa od 16 do 19 časova

O predavaču

Lazar Krstić je asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, naučna oblast Metodika programiranja. Još kao student osnovnih studija pridružio se istraživačko-razvojnim projektima fakulteta. Učestvovao je na više projekata iz oblasti metaheurističkih metoda, računarske simulacije i mašinskog učenja s primenom u hidroinformatici i sistemima baziranih na cloud-u. Svoj istraživački rad posvetio je veštačkoj inteligenciji, odnosno primeni optimizacionih metoda u mašinskom učenju. Najveće zadovoljstvo u poslu mu predstavlja rad sa studentima.

Prijava

Radinica će biti održana od 26. do 30. oktobra, u popodnevnom treminu, za obuku i rad koristiće se Scratch.edu i Visual Code, dok će se za deljenje i praćenje aktivnosti koristiti Google classroom. Pored toga, radionice će biti održane preko online platforme Zoom.

Učešće na radionici je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Marijana Milićev

Unesite termine za pretragu