Drugo okupljanje Kotlin korisničke grupe u Novom Sadu — Kotlin kolekcija, Generics i Kotlin delegati

Predavač Miloš Vasić je developer u u kompaniji Robert Boš, autor knjige Fundamental Kotlin i open source entuzijasta.

Drugi događaj namenjen okupljanju Kotlin korisnika održaće se u Startit Centru Novi Sad 29. marta od 19č.

Predavač Miloš Vasić će pričati o korišćenju  Kotlin kolekcija i tome kako su kolekcije dizajnirane na nivou jezika. Pričaće se još o Generics-ima, kao i šta su to Kotlin delegati i kako možete da ih upotrebimo sa ciljem da poboljšamo naše aplikacije.

Predavač Miloš Vasić je developer u u kompaniji Robert Boš, autor knjige Fundamental Kotlin i open source entuzijasta.

Za one koji se po prvi put upoznaju sa Kotlinom, radi se o novom statically-typed programskom jeziku koji razvija kompanija JetBrains. Razvijen je za JVM, Android, a može da se kompajlira i u JavaScript što mu daje široku primenu. Glavne osobine ovog jezika su sažetost, ekspresivnost, null-safety, ali i potpuna interoperabilnost sa Javom.

Zahvaljujući tom featuru ovog jezika(lambde, extension i funkcije višeg reda) možemo koristiti i u razvoju aplikacija koje koriste starije verzije Jave.

Prisustvovanje događaju je besplatno, a svoje prisustvo možete prijaviti ovde.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Marija Gavrilov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu