Produžen konkurs za “Coworking 47” — Projekat opštine Savski Venac za mlade preduzetnike iz kreativne industrije

“Coworking 47” je projekat opštine Savski Venac i Ministarstva omladine i sporta za mlade kreativce sa preduzetničkim idejama.

Strahinja Krstić - 19. Decembar, 2016.

Gradska opština Savski Venac, nedavno je raspisala konkurs za projekat “Coworking 47“, čiji je cilj stvaranje uslova za razvoj preduzetništva mladih na ovoj opštini, a iz oblasti kreativne industrije.

Kako kažu, kreativna industrija podrazumeva IT sektor, programiranje, grafičku, reklamnu, audio, video produkciju, dizajn, fotografiju, web dizajn, dizajn mobilnih aplikacija, kao i ostale kreativne poslove.

Rezultat ovog projekta biće smeštanje mladih u coworking prostor, poslovno radno okruženje, gde će im se pružiti obuke o započinjanju, vođenju i razvoju sopstvenog posla, mentorska podrška, umrežavanje i kancelarije.

Podnosilac prijave mora ispuniti uslove:

1) Da je nezaposleno lice;

2) Da ima najmanje srednje obrazovanje;

3) Da ima poslovnu ideju iz oblasti navedenih kreativnih industrija

4) Da je državljanin Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda

Kako se navodi u opisu projekta,

ministarstvo-omladine-i-sporta-logoAktivnosti na projektu će doprineti razvoju lokalne zajednice, probudiće preduzetnički duh kod mladih, podstaći ih na preduzetničko razmišljanje i stvoriti uslove da šestoro mladih ljudi realizuju i razvijaju poslovne ideje u prostoru koji je potpuno prilagođen njihovim potrebama (kancelarija, 3 sale za konferencije i sastanke, u potpunosti tehnički opremljene, kuhinja, obezbeđenje i čišćenje).

Rok za dostavu prijave je produžen do 26. decembra 2016. godine, a detaljnije informacije i formular za prijavu možete pronaći ovde.