Konferencija „Žene u IT-u” u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu

Konferencija je deo projekta XBIT, koji se bavi razvojem uslova za optimalan i strukturiran razvoj IT industrije i preduzetništva u programskom regionu, kao i njegovo optimalno korišćenje kao generatora inovacija i konkurentnosti.

U četvrtak, 10. maja od 9 časova, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 1) će se održati panel diskusija na kojoj će se doneti zaključci o načinima unapređenja učešća žena u IT industriji. Istom prilikom biće predstavljena i nova IT laboratorija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, koja je opremljena najsavremenijom opremom.

Cilj konferencije je podizanje svesti u javnosti o značaju učešća žena u IT industriji, podsticanje i ohrabrivanje žena za rad u IT sektoru, kao i podsticanje preduzetništva u korišćenju inovativnih tehnologija – VR, 3D štampe i IoT.

Na koji način može da se radi na unapređivanju učešća žena u IT industriji, na panelu će govoriti:

Diverzitet, pogotovo na državnim pozicijama, slabo je razvijen. Statistika govori da je realna slika o prisutnosti žena u IT sektoru između 10 i 15 odsto. Upravo zbog toga je drugi deo događaja rezervisan za uspešne priče žena iz IT sektora. Svoja preduzetnička iskustva sa prisutnima podeliće uspešne preduzetnice iz sfere IT sektora.

I konferencija i otvaranje laboratorije su deo projekta XBIT, podržanog u okviru IPA Cross-border Cooperation programa Hrvatska-Srbija 2014 – 2020, a koji u Srbiji partnerski sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, udruženje građana SEE ICT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

Prijava

Događaj je zakazan za četvrtak, 10. maj u 9 časova, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 1). Prisustvo događaju je besplatno, a prijava se vrši putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Miloš Aleksić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu