Konferencija „Žene u IT-u” u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu

Konferencija je deo projekta XBIT, koji se bavi razvojem uslova za optimalan i strukturiran razvoj IT industrije i preduzetništva u programskom regionu, kao i njegovo optimalno korišćenje kao generatora inovacija i konkurentnosti.

Miloš Aleksić
07/05/2018

U četvrtak, 10. maja od 9 časova, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 1) će se održati panel diskusija na kojoj će se doneti zaključci o načinima unapređenja učešća žena u IT industriji. Istom prilikom biće predstavljena i nova IT laboratorija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, koja je opremljena najsavremenijom opremom.

Cilj konferencije je podizanje svesti u javnosti o značaju učešća žena u IT industriji, podsticanje i ohrabrivanje žena za rad u IT sektoru, kao i podsticanje preduzetništva u korišćenju inovativnih tehnologija – VR, 3D štampe i IoT.

Na koji način može da se radi na unapređivanju učešća žena u IT industriji, na panelu će govoriti:

Diverzitet, pogotovo na državnim pozicijama, slabo je razvijen. Statistika govori da je realna slika o prisutnosti žena u IT sektoru između 10 i 15 odsto. Upravo zbog toga je drugi deo događaja rezervisan za uspešne priče žena iz IT sektora. Svoja preduzetnička iskustva sa prisutnima podeliće uspešne preduzetnice iz sfere IT sektora.

I konferencija i otvaranje laboratorije su deo projekta XBIT, podržanog u okviru IPA Cross-border Cooperation programa Hrvatska-Srbija 2014 – 2020, a koji u Srbiji partnerski sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, udruženje građana SEE ICT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

Prijava

Događaj je zakazan za četvrtak, 10. maj u 9 časova, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 1). Prisustvo događaju je besplatno, a prijava se vrši putem ove forme.

Miloš Aleksić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 7. Maj, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije