Konferencija ‚‚Žene u Data Science-u” ovog četvrtka u Subotici

Konferencija će biti održana u četvrtak, 25. aprila, sa početkom u 12 časova.

Konferencija Žene u Data Science-u, koja je posvećena većem uključivanju žena u ovu oblast, kao i podsticaju da se bave naukom o podacima, će biti održana u četvrtak, 25. aprila, u 12 časova.

Inicijativa Žene u Data Science-u (WiDS) ima za cilj da inspiriše i obrazuje data scientiste širom sveta, bez obzira na pol, kao i da pruži podršku ženama koje rade u ovom polju. Prva WiDS konferencija je održana u novembru 2015. godine, a danas se konferencije ovog tipa održavaju širom sveta.

Program konferencije se sastoji od tri prezentacije žena koje su direktno uključene u svet nauke o podacima, zatim radionica o tome kako izgraditi i razviti DS komunikacioni alat postavljanjem veb-sajta. Takođe, deo programa je i panel diskusija koja se odnosi na angažovanje žena u DS zajednici, sa fokusom na region. Da bi se stvorila dinamičnija debata i kako bi se omogućilo šire angažovanje, panel diskusija će putem videa biti povezana za R-Ladies Beograd meetup događajem.

Kompletan program konferencije, kao i satnica, dostupni su na ovom linku.

Govornice

Valentina Đorđević, zaposlena je u kompaniji Tings Solver kao Data Scientist. Glavne oblasti kojima se bavi su analize vremenskih serija i tehnike otkrivanja anomalija. Ima veliko tehničko znanje u oblasti nauke o podacima, uključujući programiranje, statistiku, modelovanje i vizualizaciju. Data Science problemi na kojima je radila dolaze iz različitih poslovnih domena, od telekomunikacija do maloprodaje i bankarstva, gde se bavila prognoziranjem, prediktivnim održavanjem, otkrivanjem anomalija, segmentacijom, itd.

Olivera Grljević je asistent profesora na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Njeni istraživačka interesovanja su usredsređena na analizu sentimenta, rudarenje tekstova i rudarenje podataka. Sadašnji istraživački projekti uključuju primenu mašinskog učenja i rudarenja podataka na izvlačenje poslovnih znanja iz nestrukturiranih podataka i razvoj resursa za obradu prirodnog jezika za srpski jezik.

Bojana Milašinović, bivša studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti na kom je stekla master diplomu Menadžmenata u kulturi i medijima. Jedan je od inicijatora osnivanja beogradske R-Ladies zajednice i pasionirani zagovornik većeg uključivanja žena u tehnološku zajednicu. Suosnivačica je Spacevent organizacije koja se bavi dizajnom i implementacijom edukativnih programa u oblasti IT-a, kao i različitih događaja. Suorganizator ENTER konferencije, u čijem su fokusu aktuelne tehnologije sa posebnom pažnom na doprinos žena u okviru njih.

Katica Ristić, profesorka Matematike i informatike sa desetogodišnjim iskustvom. Kao diplomac Univerziteta u Novom Sadu i diplomom inženjera matematike, uvek je želela da se bavi primenjenom matematikom, što ju je privuklo nauci o podacima. Trenutno je student online mikromaster programa Statistika i Data Science na MIT-u.

Prijava

Women in Data Science konferencija će biti održana 25. aprila u 12 časova u InfostudHubu u Subotici. Na konferenciji mogu učestvovati svi zainteresovani, bez obzira na pol, a svoje mesto mogu rezervisati popunjavanjem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Tanja Marin

Unesite termine za pretragu