Konferencija „Građani pokreću gradove budućnosti: Re-imagining the city” ovog četvrtka u Beogradu

Cilj ove konferencije je da se predstave infrastrukturna rešenja za razvoj klimatski pametnih gradova.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu će u četvrtak, 10. oktobra sa početkom u 10 časova biti održana konferencija „Građani pokreću gradove budućnosti” u čijem je fokusu konkretan rad na izbegavanju posledica klimatskih promena.

Cilj ove konferencije je da se predstave infrastrukturna rešenja za razvoj klimatski pametnih gradova, zatim da se ukaže na to kako primena novih tehologija pomaže urbanim sredinama da adekvatno odgovore na potrebe građana, ekonomije i prirode i kako bi uključili građane u odlučivanje o primeni inovativnih rešenja.

Na glavnoj konferencijskoj bini će biti održano predavanje na temu „SMARTx — Klimatski pametni gradovi”, tokom kojeg će govornici pričati o iskustvima iz sveta o inovacijama, razvojnim strategijama i konkretnim merama, kao i tri panel diskusije o infrastrukturnim rešenjima za razvoj pametnih gradova, o otvaranju novih mogućnosti unutar gradova i na temu cirkularne ekonomije i odgovornog poslovanja u borbi protiv klimatskih promena.

Osim glavnog konferencijskog dela, ovaj događaj čine i radionice namenjene studentima (Smart stage) na temu alternativnih vidova finansiranja i otvorenih podataka koji doprinose stvaranju održivih i klimatski pametnih gradova. Učesnici će u malim grupama, od po 20 članova, imati priliku da tokom sat vremena razmenjuju znanja i iskustva, kao i da pokrenu promene.

Kompletan program konferencije dostupan je na sajtu konferencije, dok više detalja o radionicama zainteresovani mogu naći na ovom linku.

Konferencija „Građani pokreću grad budućnosti” će biti održana u okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene” koji sprovode Ministarstvo zaštite životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF). Cilj ove inicijative je da doprinese da opštine i gradovi u Srbiji postanu otporniji na klimatske promene.

Prijava

Konferencija „Građani pokreću grad budućnosti” će biti održana 10. oktobara u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i Manjež parku. Svi zainteresovani svoje mesto na konferenciji mogu rezervisati slanjem e-mail-a na adresu: conference@adriamedia.rs.

Studenti koji žele da učestvuju na radionicama u e-mail-u je potrebno da naglase na kojoj radionici žele da učestvuju, kao i vreme početka radionice, pošto je broj mesta ograničen.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu