Kompanija Vega IT je uložila 200.000 evra u startap Publitio. Iako Publitio već uspešno posluje, Vega IT je investirala u ovaj startap u svrhu ostvarenja Publitio vizije da postane lider na polju skladištenja, obrade i serviranja svih vrsta medijskog materijala. U Publitio je dosad investirano 30.000 evra od strane ICT Hub Venture, koji je prvi privatni investicioni fond u Srbiji za startape u ranoj fazi razvoja, i 80.000 evra od strane Fonda za inovacionu delatnost.

Saša Popović, osnivač kompanije Vega IT, izjavio je:

Mi uvek polazimo od toga ko su ljudi koji vode neki biznis i koliko su oni sposobni da plasiraju proizvod na globalno tržište. U ovom slučaju smo bili oduševljeni i osnivačima Publitia i njihovim proizvodom. Verujemo da Nemanja i Vujadin, koji su osnivači Publitia, mogu da postignu neverovatan uspeh sa svojim biznisom, a mi ćemo se potruditi da im pomognemo u tome.

Kosta Andrić, direktor ICT HUB Venture, izjavio je:

Publitio je naša prva investicija i startap sa kojim smo započeli saradnju u jako ranoj fazi razvoja proizvoda pre nešto manje od dve godine. Verovali smo u tim i jako smo srećni što sada dobijamo snažnog i uglednog strateškog partnera koji će podržati dalji rast tima i razvoj proizvoda.

Nemanja Divjak, jedan od osnivača Publitia, istakao je pre svega značaj znanja koje će Vega IT doneti njihovoj kompaniji.

Odlukom Vege da investira u Publitio projekat postignuta je određena validacija za sam servis koji gradimo. Smatramo da je ovo bio pametan strateški potez u daljem razvoju koji je pred nama, jer Vega IT ima ozbiljan Know How koji nam može pomoći u daljem razvoju Publitia.

Planovi posle ove investicije ostaju isti kao i do sada: širenje tima, unapređivanje servisa i akvizicija novih plaćenih korisnika, kao i obezbeđivanje Matching Granta (Inovativni Fond)

Publitio je startap koji omogućava da kompanije koje razvijaju web i mobilne aplikacije skladište i manipulišu fotografijama i video fajlovima na jednostavan način, bez ikakvog programiranja. Publitio ima za cilj da pojednostavi korišćenje cloud storage infrastrukture kroz WEB i API rešenje koje je Publitio tim razvio i nastavlja da unapređuje.

Vega IT je kompanija koja je u potpunosti u domaćem vlasništvu. Zaposleni u toj kompaniji su ponosni na brigu o zajednici u kojoj posluju i smatraju da je u osnovi stabilnog i jakog biznisa, snažna i razvijena društvena zajednica. Njihova vizija je stvaranje uspešne kompanije, čiji uspeh će im omogućiti da svet oko sebe učine boljim mestom za život. Kompanija je osnovana 2008. godine sa sedištem u Novom Sadu, bavi se razvojem softverskih proizvoda i uspešno posluje na tržištima Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Holandije.


Za čitaoce Startita Publitio je obezbedio popust od 50% u sledećih 12 meseci. Popust će ostvariti prvih 100 čitalaca koji naprave nalog i, pre 1. avgusta, u bilingu ukucaju kod – STARTIT.