Koji su to najčešći problemi u WordPress-u i šta je to hook? — WP meetup u Startit Centru Zrenjanin

Meetup je zakazan za 7. februar u 18 časova.

U petak, 7. ferbuara, sa početkom u 18 časova, će biti održan WordPress meetup u Startit Centru Zrenjanin. Ovog puta će učesnici imati prilike da od Davora i Milane čuju koji su to najčešći problemi u WordPress-u i kako se rešavaju, kao i šta je to sistem kopči (engl. hook).

Prvo predavanje održaće Davor Altman koji je do sada uradio preko 700 sesija sa WordPress korisnicima. Davor je imao priliku da rešava najrazličitije probleme sa kojima se korisnici WordPress-a susreću i tokom predavanja će podeliti neke od najčešćih problema sa kojima se susreo i na koji način je uspeo da ih reši.

WordPress je izgrađen sa pretpostavkom da će teme i dodaci proširivati njegovu osnovnu funkcionalnost. Način na koji se ovo postiže je sistem kopči, tzv. hook-ova, koje se koriste u formi akcija i filtera. Kada koristiti akciju, a kada filter? Koja je razlika i da li uopšte postoji? Zašto kopče nekad ne rade, kako ih pravilno koristiti? Da li praviti svoje kopče i zašto bi to iko radio? Odgovore na ova i još neka pitanja učesnici će dobiti u nastavku predavanja od Milane Cap.

Predavači

Davor Altman radi kao Happiness Engineer u Automattic-u i pruža tehničku podršku WordPress korisnicima. Samim WordPress-om se bavi već 7 godina, a studirao je italijanski jezik i književnost. Tokom četiri godine u Automattic-u, radio je na različitim projektima (Jetpack, Akismet, Sensei, WP Job Manager), ali u poslednje dve godine prvenstveno pruža podršku za WordPress.com.

Milana Cap se bavi WordPress developmentom od 2010. godine, a trenutno je WordPress developer u Toptalu. Aktivan je član tima Dokumentacije na WordPress.org.

Prijava

Meetup je zakazan za petak, 7. februar, u 18 časova u Startit Centru Zrenjanin (Trg slobode, zgrada Pozorišta, na prvom spratu). Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta prijava popunjavanjem sledeće forme obavezna.

 

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

milicamilojkov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu