Koji su to najčešći problemi u WordPress-u i šta je to hook? — WP meetup u Startit Centru Zrenjanin

Meetup je zakazan za 7. februar u 18 časova.

U petak, 7. ferbuara, sa početkom u 18 časova, će biti održan WordPress meetup u Startit Centru Zrenjanin. Ovog puta će učesnici imati prilike da od Davora i Milane čuju koji su to najčešći problemi u WordPress-u i kako se rešavaju, kao i šta je to sistem kopči (engl. hook).

Prvo predavanje održaće Davor Altman koji je do sada uradio preko 700 sesija sa WordPress korisnicima. Davor je imao priliku da rešava najrazličitije probleme sa kojima se korisnici WordPress-a susreću i tokom predavanja će podeliti neke od najčešćih problema sa kojima se susreo i na koji način je uspeo da ih reši.

WordPress je izgrađen sa pretpostavkom da će teme i dodaci proširivati njegovu osnovnu funkcionalnost. Način na koji se ovo postiže je sistem kopči, tzv. hook-ova, koje se koriste u formi akcija i filtera. Kada koristiti akciju, a kada filter? Koja je razlika i da li uopšte postoji? Zašto kopče nekad ne rade, kako ih pravilno koristiti? Da li praviti svoje kopče i zašto bi to iko radio? Odgovore na ova i još neka pitanja učesnici će dobiti u nastavku predavanja od Milane Cap.

Predavači

Davor Altman radi kao Happiness Engineer u Automattic-u i pruža tehničku podršku WordPress korisnicima. Samim WordPress-om se bavi već 7 godina, a studirao je italijanski jezik i književnost. Tokom četiri godine u Automattic-u, radio je na različitim projektima (Jetpack, Akismet, Sensei, WP Job Manager), ali u poslednje dve godine prvenstveno pruža podršku za WordPress.com.

Milana Cap se bavi WordPress developmentom od 2010. godine, a trenutno je WordPress developer u Toptalu. Aktivan je član tima Dokumentacije na WordPress.org.

Prijava

Meetup je zakazan za petak, 7. februar, u 18 časova u Startit Centru Zrenjanin (Trg slobode, zgrada Pozorišta, na prvom spratu). Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta prijava popunjavanjem sledeće forme obavezna.

 

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

milicamilojkov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu