Koja radna prava treba da imaju frilenseri? — radionica u novosadskom Startit Centru

Radionica će biti održana 27. januara u 18 časova.

Da li je najbolje zakonsko rešenje za frilensere da budu paušalci ili rad frilesera treba urediti (i) na neki drugi način?

U Startit Centru Novi Sad, 27. januara u 18 časova, biće organizovana radionica na ovu temu. Tokom radionice će biti prikupljeni predlozi novih rešenja za regulisanje rada frilensera, a akcanat će biti na prikupljanju što više mišljenja iz frilenserske zajednice u Vojvodini.

Tokom sat i po vremena će kroz diskusiju biti vođen konstruktivni razgovor, a sve što bude izrečeno će ostati poverljivo i u istraživanju će biti izneto bez navođenja imena i bilo kojih drugih detalja o učesnicima.

Takođe, učesnici će na radionici imati priliku da steknu uvid u nove podatake o frileserskim zajednicama u Beogradu, drugim delovima Srbije i u regionu i da dobiju besplatnu kartu za prvu regionalnu konferenciju o platformskom radu — Reshaping Work Istočna i jugoistočna Evropa, koja će biti održana 27. i 28. februara u Rektoratu novosadskog Univerziteta.

Radionicu, kao i konferenciju organizuje Centar za istraživanje javnih politika, nezavisni analitički centar (engl. think tank), koji je objavio prvo istraživanje o srpskoj frilenserskoj zajednici na digitalnim platformama. Istraživanje je dostupno na ovom linku ili na blogu Startita.

Kome je radionica namenjena?

Okupljanje je namenjeno svim frilenserima koji rade na digitalnim platformama (UpWork, Guru, Freelancer, 99Design, Toptal i drugim), onima koji rade za Walt ili Glovo, kao i svim zainteresovanima da diskutuju o radnim pravima frilensera ili onima koji imaju predlog kako bi njihov status trebalo urediti.

Dobro su došli frilenseri početnici, oni koji još nisu ili nemaju nameru da regristruju svoj rad u Srbiji, ili su već dugo u frilenserskim vodama i razradili su rešenja koja su za njih najpovoljnija.

O predavaču

Tanja Jakobi je izvršna direktorka Centra za istraživanje javnih politika, Novosađanka na dugoročnijem radu u Beogradu. Sa kolegama i koleginicama iz Centra bavi se istraživanjem platformskog rada, startap zajednice u Srbiji i regionu, digitalnim veštinama i budućnošću rada.

Prijava

Radionica će biti održana 27. januara u 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna na sledećem linku.

Predstavljamo poslodavca
logo-8-1.png

PRODYNA

Teamgeist! Be part of the team that turns brilliant ideas into brilliant software.

PRODYNA is an innovative IT consultancy specialized on the topic of digital business. We consult companies through the processes of business transformation, and develop the custom software applications and systems.

Marija Aparac

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu