Ključne veštine za uspeh na tržištu rada na besplatnoj radionici za studente

Kako se predstaviti na LinkedIn-u, kako izgraditi profesionalnu mrežu kontakata, kako razvijati meke veštine, i još toga.

Stefan Alidini
01/09/2023

Startit zajedno sa EIT Food-om organizuje radionice koje mladima prenose ključne veštine za razvoj karijere, 13-14. septembra.

Kroz niz predavanja i vežbi tokom dva dana, studenti i mladi profesionalci dobiće teorijska i praktična znanja i poboljšati veštine neophodne za povećanje šansi na tržištu rada.

Kome je događaj namenjen?

Događaj je otvoren za studente osnovnih, master i doktorskih studija, kao i diplomce i mlade profesionalce koji su u potrazi za prvim poslom ili traže načine da poboljšaju svoje šanse na tržištu rada.

Događaj je namenjen svim mladim ljudima koji nisu sigurni na koje načine da nastupe na tržištu rada, koje stavke su poslodavcima značajne, kako da najbolje prezentuju svoje veštine i maksimizuju šanse za uspeh.

Šta očekivati

Prva radionica biće posvećena ličnoj prezentaciji na profesionalnoj mreži LinkedIn, gde će Ljubica Garić, stručnjak iz oblasti rekrutinga u kompaniji 8bit podeliti svoje znanje i uvide na temu kako najbolje predstaviti svoje iskustvo, obrazovanje i veštine na način koji će biti najefektivniji prilikom potrage za posao. 

Na drugoj radionici, koju će voditi Nana Radenković, suosnivač Nove iskre, biće reči o razvoju mekih veština, načinima na koje meke veštine mogu da budu korisne za razvoj karijere, najboljim praksama za razvoj mekih veština i praktičnih vežbi koje mogu da olakšaju čitav proces.

Treća radionica baviće se pitanjem kreiranja i razvijanja profesionalne mreže kontakata, kao i načinima na koje se može pristupiti lakšoj organizaciji i održavanju poslovnih kontakata u svrhe razvoja karijere, poput baze kontakata, ključnih događaja, i slično. Ovu radionicu vodiće Nevenka Rangelov, direktor za razvoj preduzetništva u Startitu.

Sve radionice imaće različite interaktivne segmente, gde će stečena znanja moći da isprobaju i prezentuju, te dobiju fidbek i konstruktivan savet u kom pravcu mogu da nastave da se razvijaju.

Kako se prijaviti

Događaj će se održati onlajn putem Zoom platforme, 13. i 14. septembra, sa početkom u 12 časova.

Detaljnija agenda i raspored biće podeljeni učesnicima.

Program je potpuno besplatan, uz obaveznu prijavu na sledećem formularu. Prijave su otvorene do 8. septembra u 23:59.

Za sva dodatna pitanja o samoj radionici i EIT Food programima, možete nas kontaktirati na [email protected].

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

petak, 1. Septembar, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije