Klik-R radionica o programskom jeziku R i analizi podataka, za mlade od 13 do 18 godina

Radionica će se održati 16. septembra u Startit Centru Beograd.

U beogradskom Startit Centru će 16. septembra u 12 časova biti održana Klik-R radionica. Mladi uzrasta od 13 do 18 godina će imati priliku da nauče više o programskom jeziku R i o njegovom korišćenju u analizi podataka o Olimpijskim igrama.

Klik-R je inicijativa dizajnirana tako da uvede i učini dostupnim najsavremeni svet data science-a i predstavlja ključnu komponentu portfolia kompanije DataTeka. Klik-R radionica je fokusirana na to da razvije razumevanje koje ima uloga pripovedanja u data science-u. Ova organizacija to radi tako što upoznaje studente sa izvorima otvorenih podataka i olakšavanjem razumevanja složenih podataka na jednostavan način naglašavajući skrivene priče koje se nalaze u podacima.

Na ovoj radionici će biti korišćen R programski jezik da pretvori statistiku unutar podataka u priču koja je učesnicima mnogo lakša za razumevanje, a koju mogu da koriste da reše probleme ili da razviju projektne ideje koje imaju potencijal da promene nečiji život.

Učesnici će kroz niz demonstracija i vežbi naučiti neke od osnovnih koncepata programa R i uz to će naučiti kako da koriste neophodne alate u tipičnom data science projektu. Upoznaće se sa grafičkim i numeričkim tehnikama za istraživanje informacija skrivenih unutar skupa podataka. Nakon što razviju  razumevanje vezano za podatke, učesnici će koristiti R-ov reproduktivni i interaktivni pristup kako bi napravili čvrst i koncizan narativ, a zatim će svoju priču predstaviti tako što će napraviti reproduktivne R-Markdown dokumente i zanimljive veb aplikacije.

Radionica je namenjena učenicima od 13 do 18 godina starosti koji imaju razvijenu maštu i želju da uče.

Na radionicu je neophodno poneti i prenosivi računar sa instaliranim najnovijim verzijama R programa i RStudio-a.

Predavač

Dr Tatjana Kecojević je dugogodišnja R programerka sa doktoratom iz statistike na Univerzitetu u Mančesteru. Osnovala je R-Ladies Manchester i Beograd grupe i DataTeka-u, kompaniju koja je posvećena pružanju pomoći ljudima da bolje razumeju i pronađu smisao u svojim podacima kroz zanimljive obuke. Zainteresovana je za oblast statističkog modeliranja, statističkog računarstva, statističkog kompjuterskog obrazovanja i svega što je vezano uz #rstats.

Prijava

Klik-R radionica će biti održana 16. septembra od 12 do 16 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Učešće na radionici je besplatno, ali je prijava putem sledeće forme neophodna.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu