Klasifikacija slika koristeći konvolucione neuralne mreže i Python — meetup u Startit Centru Šabac

Meetup će biti održan 8. novembra u 18 časova.

bojana zavađa - 1. Novembar, 2018.

Kako Google Image Search algoritam radi? Kako Facebook zna koga treba da preporuči za tag? Kako samovozeći automobili znaju gde je put? Odgovor na ova pitanja je da većina ovih funkcionalnosti koristi konvolucine neuralne mreže u sebi.

U Startit Centru Šabac će 8. novembra biti održano predavanje na kom će predavač, Nikola Živković, proći kroz osnove ovakvih neuralnih mreža, a posetioci će imati priliku da nauče na koje načine one obrađuju slike i kako ih klasifikuju.

Takođe, gosti će imati mogućnost da vide jednu implementaciju ovih mreža u programskom jeziku Python.

O predavaču

Nikola Živković je softverski inženjer sa preko sedam godina iskustva u industriji. Osnovne i master studije Elektrotehnike i računarstva je završio na Fakultetu tehničkih nauka u Novim Sadu. Trenutno je deo kompanije Vega IT Sourcing. Za ovo vreme radio je kako na velikim dugoročnim projektima, tako i na manjim veb rešenjima. Najviše radi u .NET, JS i Python tehnologijama i veliki je pobornik extreme programminga. Više o stvarima koje ga trenutno interesuju možete naći na njegovom blogu rubikscode.net ili ga pratiti na twiteru @NMZivkovic.

Prijave

Predavanje će biti održano u četvrtak, 8. novembra u 18 časova u Startit Centru Šabac (Karađorđeva 27). Prisustvo je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta prijava obavezna putem sledeće forme.