Kako zaštiti API na AWS-u? — meetup u Startit Centru Novi Sad

Meetup će biti održan u sredu, 20. juna, u 18 časova u novosadskom Startit Centru.

Marija Savić - 14. Jun, 2018.

U sredu, 20. juna, u 18 časova u novosadskom Startit Centru biće održan meetup na kojem će govoriti Jovica Zorić. Tema je, u najopštijem smislu, vezana za zaštitu aplikacija kroz Amazon Cognito.

Nezaštićeni API endpointi su nešto što niko ne želi. Pored toga što otkrivaju podatke korisnika, mogu dovesti i do nekontrolisanih AWS troškova. Kako bismo sprečili neželjene efetke, Jovica će pokazati front-end i back-end deo aplikacije. Back-end je napisan u Go programskom jeziku, koji će biti pušten kroz  frejmvork koji nije povezan na server, dok je front-end napisan u Reactu ili React Native-u.

O predavaču

Jovica Zorić je po vokaciji diplomirani inženjer telekomunikacija, ali je u softversku industriju ušao pre 10 godina. Trenutno radi na poziciji IT konsultanta u kompaniji codecentric. Svoje početke je obeležio u svetu web sajt programiranja koristeći PHP jezik. Kako su se potrebe i trendovi menjali, tako se i njegova interesna sfera promenila i danas je cloud computing u fokusu njegovih interesovanja.

Prijave

Događaj je zakazan za 20. jun od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna putem ovog linka.