U okviru Nedelje otvorenih podataka, koja se ove godine obeležava od 6. do 11. marta, u Startit Centrima biće organizovane besplatne Data klinike.

Data klinika predstavlja mentorsku sesiju, tokom koje startapi ili predstavnici srednjih i malih preduzeća imaju priliku da od data science mentora dobiju savete kako da sakupljaju, analiziraju i upravljaju svojim podacima.

Cilj ovakvog događaja jeste da mentori saslušaju problem i sumnje učesnika na klinici, podele svoja iskustva i predlože najbolje rešenje u skladu sa navedenim izazovom.

Mentori na ovogodišnjoj data klinici u Beogradu biće Ljubica Vujović i Aleksandar Ivić, dok će u Novom Sadu to biti Matija Gobec i Dušan Ranđelović. Svaki učesnik imaće priliku da u trajanju od 30 minuta sa mentorima prodiskutuje o konkretnom problemu na koji nailazi prilikom upravljanja podacima u realizaciji svog projekta.

Nedelja otvorenih podataka održava se u okviru projekta ,,Otvoreni podaci – otvorene mogućnosti” koji sprovode Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i UNDP, a podržavaju Svetska banka, Fond za dobru upravu Ujedinjenog kraljevstva (GGF) i Švedska agencija za međunarodnu saradnju (SIDA).

Prijave

Mentorske sesije će se održati 6. marta u periodu od 14 do 18h u beogradskom Startit Centru (Savska 5) i 7. marta u periodu od 14 do 18h u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2).

Učešće na klinikama je besplatno, ali je usled ograničenog broja mesta potrebno da se prijavite preko sledećih formi: Beograd i Novi Sad. Nakon zatvaranja prijava, svi izabrani učesnici će biti obavešteni o tačnom terminu dolaska.