Kako se spremiti za posao product menadžera i kako zaposliti taj profil?

Nedavno smo naleteli na zanimljiv članak o mejlu koji je jedan IT regruter poslao kandidatu za poziciju product menadžera, pred intervju za posao u samoj firmi.

prenosimo - 7. April, 2017.

Smernice u ovom mejlu su nam se učinile toliko lepo napisanim da nam deluju i dosta korisne za sve vas koji želite da zaposlite product osobe (naročito u Srbiji gde je tradicija product menadžmenta još u povoju) ili za vas koji želite da aplicirate za takve pozicije u svojoj karijeri.

Namerno smo iz prevoda pisma izostavili ime firme, kako ne biste pomislili da je u pitanju praksa i pristup koji samo velike firme mogu da primenjuju, a link do originalnog teksta i integralne verzije mejla možete naći na kraju.

Pregled pozicije Product Menadžera

Uopšteno govoreći, naši menadžeri za proizvode su zaduženi za izbacivanje novih proizvoda i njihovih novih funkcionalnosti, koje istinski doprinose našim korisnicima, a istovremeno imaju smisla i u poslovnom smislu. Oni su generalni menadžeri za naše proizvode koji pružaju vođstvo funkcionalnim timovima kako bi osmislili, kreirali i lansirali naše naredne proizvode. Naša preduzetnička kultura je uzbudljiva i izazovna za naše product menadžere, jer nikada nisu zaglavljeni održavajući već postojeći proizvod, već su fokusirani na kreiranje novih proizvoda, ideja i strategija.

Imamo otvorene pozicije za proizvode u oblastima kao što su potrošači (consumer), mobilni proizvodi, aplikacije, enterprajz, infrastruktura itd. Ukratko rečeno, praktikujemo agnostički proces intervjua sa ciljem da zaposlimo product menadžere koji su “generalisti”, koji možda imaju iskustva u određenim nišama, ali mogu lako da plove kroz evoluirajuće linije proizvoda. Smatramo da to naše PM-ove drži “svežim” sa raznorodnim a homogenim iskustvima za naše projektne timove. Tako da, ukratko, ne zapošljavamo za neki poseban proizvod, već radije tražimo generaliste koji mogu da rade na više proizvoda. Stoga će vas intervjuisati product menadžeri koji rade na nekom broju različitih proizvoda. Kasnije, naše ocene vođstva će razmotriti tvoja interesovanja, pozadinu i intervjue kako bi identifikovali relevantne projekte koji su u skladu sa potrebama kompanije.

Šta očekivati

Postoji pet delova u intervjuu za product menadžera kod nas:

Dizajn proizvoda

Naši menadžeri proizvoda u stavljaju korisnike na prvo mesto. Oni su vrlo revnosni kada je u pitanju pružanje najboljeg korisničkog iskustva. Polazna tačka je empatija sa korisnikom i uvek uključuje strast prema proizvodu, do najsitnijih detalja. Oni mogu skicirati proizvod kako bi preneli ideju dizajneru. Probna pitanja uključuju:

Analitika

Naši product menadžeri se dobro snalaze sa brojevima. Oni definišu ispravne metrike. Mogu da interpretiraju i donose odluke na osnovu rezultata A/B testova. Ne libe se da uprljaju ruke. Ponekad pišu SQL upite; pokreću skripte za izdvajanje podataka iz logova. Oni iznose svoje poente jezgrovitim komuniciranjem svojih analiza. Neki primeri analitičkih pitanja:

Kulturološko poklapanje

Menadžeri proizvoda sanjaju o sledećoj ambicioznoj “pucamo na zvezde” ideji. Oni vode i vrše efektivan uticaj. Oni su spremni za akciju i staraju se za to da se stvari završavaju. Kada bi naši product menadžeri radili bilo gde drugo, verovatno bi bili izvršni direktori svojih kompanija. Primeri pitanja za procenu kulturološkog poklapanja:

Tehnički deo

Product menadžeri vode timove za razvoj proizvoda. Kako bi ih vodili efektivno, oni moraju imati uticaj i kredibilitet kod inženjera. Tokom finalne runde intervjua, seniori iz inženjerskih timova će procenjivati vašu tehničku kompetentnost. Spremite se za kodiranje na whiteboardu tokom intervjua. Primeri pitanja:

Strategija

Product menadžeri su biznis lideri. Kao rezultat toga, oni moraju biti upoznati sa pitanjima koja se tiču biznisa. Nije neophodno da imaju iskustva u biznisu ili formalno obrazovanje iz biznisa. Ipak, od njih se očekuje da brzo pokupe intuiciju za biznis i da brzo donose odluke. Primeri pitanja:

Takođe se pripremite za bihejvioralna pitanja na intervjuu poput Ispričaj mi kako je bilo kada si morao da utičeš na inženjere da ugrade neku konkretnu funkcionalnost u aplikaciju. Naši intervjueri za ovu poziciju se u poslednjih nekoliko meseci više oslanjaju na bihejvioralna pitanja.

Šta ne treba očekivati

Logičke zagonetke se retko koriste u intervjuima za ovu poziciju. Departman za ljudske resurse je došao do podatka da zapravo postoji mala korelacija između uspešnosti na poslu i sposobnosti kandidata da rešava logičke zagonetke. Primer takvih pitanja:

Ipak, hipotetička pitanja nisu u potpunosti izbačena. Hipotetička pitanja su imaginarne situacije koje su u vezi sa poslom. (To je u suprotnosti sa logičkim zagonetkama koje nemaju veze sa poslom). Primeri hipotetičkih pitanja:

Kako se pripremiti

Evo šta bih preporučio kao pripremu za intervju za poziciju product menadžera kod nas:

Pregledajte i ocenite blogove poput Stratechery-a.


Nadamo se da vam je ovo bilo korisno, a originalan članak i integralnu verziju ovog mejla možete pronaći na Business Insideru.