Kako razviti uspešnu fitnes aplikaciju — meetup u Beogradu

Događaj će biti održan 17. septembra u 18 časova.

Tanja Marin - 9. Septembar, 2019.

U beogradskom Impact hub-u će 17. septembra biti održan meetup  i panel diskusija posvećena razvoju fitnes klub softvera sa fokusom na to kako na sam razvoj može da utiče input koji korisnici proizvoda daju kompaniji. Na ovu temu će govoriti Šarad Moan, izvršni direktor i suosnivač Trainerize-a, kompanije koja pravi aplikaciju za personalne trenere, fitnes klubove i sportiste.

Trainerize je svoju prvobitnu fitness aplikaciju razvio za BlackBerry, ali je pojavom iPhone-a Nike-ova aplikacija postala dominantna na tržištu i stvari su se velikom brzinom okrenule na gore za ovu kompaniju. U momentu kada je većina očekivala da će odustati od daljeg razvoja i rada na ovoj aplikaciji, odlučili su da pitaju svoje korisnike zbog čega koriste njihov proizvod i došli su do saznanja da njihovu aplikaciju ne koriste samo privatni korisnici, već i lični treneri i fitnes centri kako bi korišćenjem tehnologije ojačali i održali vezu sa svojim članovima i klijentima čime postaje aplikacija za fitnes klubove i trenere.

Danas, kompanija Trainerize funkcioniše zasnovano na stavu da klijenti treba da budu inspiracija za svaku odluku koju donose i za svaku promenu koju prave i do sada su postigli:

Više od 75k fitnes biznisa je pokrenuto uz Trainerize

U svom radu Trainerize koristi alat pod nazivom Net Promoter Score (NPS) kako bi utvrdili kako kupci reaguju na njihovu ponudu. Budući da su kompanija koja se bavi proizvodima, kvalitet UX-a njihove aplikacije odgovara tom broju. Njhov NPS je u poslednje tri godine, od kako je dizajn proizvoda unapredio beogradski Kroon Studio, značajno porastao i sada je oko 50 (pre tri godine je bio oko 35).

Kome je namenjeno predavanje?

Tema predavanja je okrenuta ljudima koje zanima fitness tech industrija, product ownership, UX i metrike kojima se prati razvoj proizvoda.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Predavač

Šarad Moan je CEO i suosnivač kompanije Trainerize. On je lider startapa sa jakim preduzetničkim duhom i dokazani lider koji pravi i okuplja timove čiji je rad fokusiran na klijente, kao i razvoj proizvoda od koncepta do njihovog plasmana na tržište. Na čelu kompanije Trainerize je od 2008. godine, a pre toga je bio Chief Customer Officer u kompaniji Vend i direktor uspeha klijenata u HootSuite-u, gde je pokrenuo i bio zadužen za njihov NPS lojalti program.

Prijava

Meetup i panel diskusija će biti održani 17. septembra u 18 časova u Impact Hub-u (Makedonska 21). Ulaz na događaj je slobodan, a svi zainteresovani svoje mesto mogu rezervisati prijavom putem ove forme.