Kako razvijati svoju biznis ideju? — trodnevna Mini Startap Akademija u Nišu

Presek prijava za drugi ciklus Akademije je 18. mart.

Uroš Nedeljković - 14. Mart, 2018.

NiCAT klaster uz Deli coworking organizuje Mini Startap Akademiju koja za cilj ima da učesnici razviju svoje poslovne ideje, kako da sastave biznis plan, kako da odrede uloge u timu, kako da se predstave investitorima, a sve to pod vođstvom iskusnih mentora.

Ceo program biće realizovan od februara do juna gde će predavanja slušati grupe od pet timova. Prva grupa je prošla program u februaru, druga grupa će raditi 30, 31. marta i 1. aprila, a za treću grupu će biti najavljen termin krajem aprila.

Nakon što polaznici prođu obuku, u maju će dobiti mentora sa kojim će raditi do juna kada će se prezentovati ideje pred komisijom, dodeljivati nagrade i sertifikati.

Program Akademije vodiće Ivan Vesić, osnivač i CEO VetClouda, a pored njega gostovaće i uspešni niški preduzetnici.

Struktura trodnevnog programa izgleda ovako:

Prvi dan – Formation and Validation

Drugi dan – Growth and scaling

Treći dan – Pitch workshop and training

Prijava

Za projekat se mogu prijaviti nezaposlena lica od 18 do 35 godina u formi timova od dva ili tri člana putem forme kao i putem mejla gde će se dostaviti biografija tima. Kako je prvi ciklus predavanja prošao, timovi se prijavljuju za drugi, a ako ne budu izabrani, automatski i za treći i poslednji ciklus. Presek prijava za drugi ciklus je 18. marta, gde će i dalje biti otvorena prijava za treći ciklus.

Program mini Startap akademije finansiran je od strane programa nemačke vlade Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), a ralizuju NiCAT klaster i Deli prostor za kreativno delovanje.