Kako raditi sa nasleđenim WordPress projektom — tema jedanaestog WP meetupa u Novom Sadu

Meetup će se održati u ponedeljak 19. marta sa početkom u 18č u novosadskom Startit Centru.

Miloš Aleksić - 13. Mart, 2018.

Novi sastanak WordPress zajednice u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2) je potpuno posvećen developerima.

U uvodnom delu, u ime organizatora WordCamp Europe 2018, obratiće se Milan Ivanović.

Nakon laganog uvoda, sledi tema od koje, čak i iskusne developere, zna da zaboli glava:

“Kako raditi sa nasleđenim WordPress projektom”. Svoja iskustva i preporuke će nam preneti Aleksandar Andrijević. Evo kako je Aleksandar opisao svoje predavanje:

“Kao WordPress developeri, većinu vremena ne razvijamo nešto novo, umesto toga koristimo već postojeći kod ili nasledimo projekat koji trebamo da održavamo. Ponekad rad na projektu sa kojim nismo ranije dolazili u kontakt može da bude teško. Ali i ne! Naučite kako da se snađete sa tranzicijom ka nasleđenim WordPress projektom, sa nekoliko osnovnih trikova.”

Aleksandar Andrijević je backend developer sa višegodišnim iskustvom. Pokrenuo je lokalni #WPNis meetup sa prijateljima, a o ostalim aktivnostima ga možete pitati na meetupu.

Druga tema 11. meetupa je:
“Optimizacija WordPress sajta – Tehnički deo”. Svoja iskustva će vam preneti Luka Petrović. Ovo je veoma obimna tema, pa vas molimo da pre dolaska uradite mali domaći zadatak: Pripremite pitanja za Luku, pošto će veći deo predavanja biti baziran na vašim pitanjima.

WordPress Novi Sad zajednica spaja sve WordPress korisnike, developere, blogere, biznis početnike i profesionalce, koji žele da podele svoje ideje, iskustva i uče, kako jedni od drugih, tako i od vodećih iz stručnjaka u oblasti WordPressa. Krajnji cilj je popularizacija WordPress platforme u Novom Sadu.

Želite da pomognete organizaciju sledećeg #WPNS meetupa ili da podelite svoje znanje sa svima kao predavač? Javite nam se!

Prijava

Prisustvo događaju je besplatno i otvoreno je za sve zainteresovane, ali je obavezno prijavljivanje na zvaničnom meetup eventu ovde.