Kako privući i zadržati najbolje IT kandidate? — HR meetup u novosadskom Startit Centru

Meetup će biti održan u četvrtak, 13. decembra, u 18 časova.

Jelena Voćkić - 7. Decembar, 2018.

U četvrtak, 13. decembra, u 18 časova u Startit Centru Novi Sad biće održano HR meetup na temu „Kako privući i zadržati najbolje IT kandidate?“.

Svaki profesionalac koji se bavi zapošljavanjem u IT kompanijama je na svojoj koži osetio koliko je teško pronaći kvalitetne IT stručnjake u svom timu. Imajući u vidu trend rastuće potražnje za IT kadrovima, koji su sa druge strane sve kvalifikovaniji i sve precizniji u svojim zahtevima, osnovni problem postaje kako privući, zadržati kvalitetne IT kandidate i učiniti ih promoterima kompanijskog brenda.

Polazna osnova za diskusiju biće prezentacija rezultata istraživanja o tržištu zapošljavanja u oblasti IT-ja, koje je Infostud nedavno sproveo, u nameri da dobiju odgovore na sledeća pitanja: Na koji način i preko kojih kanala IT kandidati traže posao? Šta im je najvažnije pre konkurisanja? Kako formulisati oglas tako da pogodi pravo u metu, a izbegne nepotrebni šum neadekvatnih prijava? Šta je IT kadrovima bitno na radnom mestu? Koje beneficije su im važne u kom stadijumu njihovog razvoja i koji tip kompanije im najviše odgovara? Šta ih navodi na razmišljanje o promeni posla? I što je najvažnije, kako se izboriti sa ovim izazovima i postati poželjan poslodavac?

Imajući u vidu da je Poslovni Infostud u svakodnevnom kontaktu sa velikim brojem poslodavaca iz IT sektora i da redovno sprovode detaljna istraživanja, svedoci su i dobrih i loših praksi kada su u pitanju teme zapošljavanja u IT sektoru. Fokus ovog meetupa je na tome da IT kompanijama koje posluju u Novom Sadu prenesu iskustvo i rezultate u ovoj oblasti, upoznaju ih sa izazovima sa kojima se suočavaju i utvrde zajedno šta mogu da učine da poboljšaju stanje, naročito kada su u pitanju aktuelni trendovi kao što su employer branding i privlačenje kvalitetnih IT kandidata.

Poslovi.infostud.com je vodeći sajt za zapošljavanje u Srbiji, namenjen poslodavcima i ljudima koji traže posao, koji se u poslednjih nekoliko godina specijalizovao i za IT tržište i sve njegove specifičnosti. Zbog toga je ova kompanija pokrenula sajt HelloWorld.rs, koji je namenjen svima koji traže posao i žele da napreduju u IT sektoru. Uspeli su da naprave IT zajednicu, koju čine profesionalci različitih profila, a sa novosadskim kompanijama ovom prilikom žele da podele iskustvo koje imaju o potrebama kandidata i poslodavaca.

Predavači

Diskusiju će voditi Tamara Prodanović, IT Employer Branding specialist, sa sajta HelloWorld.rs i Isidora Maksimović, dugogodišnji prodajni savetnik za najvažnije IT klijente na sajtu Poslovi.infostud.com, a nakon formalnog dela svi posetioci su pozvani na zakusku i druženje.

Prijava

Meetup će se održati u četvrtak 13. decembra, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Ulaz na meetup je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodno popuniti prijavu na linku.