Kako postati Data Scientist? — radionica u novosadskom Startit Centru

Radionica će biti održana u utorak, 12. marta, od 18 časova.

Jelena Voćkić - 5. Mart, 2019.

U utorak, 12. marta, u 18 časova u Startit Centru Novi Sad posetioci će imati priliku da čuju nešto više o Data Science polju, tzv. ‚‚najpoželjnijem zanimanju veka” i šta to znači u praksi.

Data Scientist je jedno od novih i modernih zanimanja, a zadaci osobe koja radi na ovoj poziciji su da prikupi, analizira i predstavi velike količine podataka. Ovako obrađeni podaci se koriste pri donošenju poslovnih odluka i generalno za unapređene poslovanja. Na ovoj radionici, Manja Bogićević će posetiocima predstaviti kako da krenu na put karijere Data Scientista.

Data Science je proglašen za najpoželjnije zanimanjem u 2017. godini. U pitanju je nova profesija u kojoj se spajaju statističar, programer, ekonomista i marketar, ne nužno tim redosledom. Obavezna je sposobnost da u moru podataka zapravo prepoznaju pravi problem koji treba rešiti. Dakle, potrebno je nekad biti i psiholog. Verovatno su upravo ovako široki zahtevi za veštinama jednog Data Scientista i doveli do pokretanja ogromne marketinške kampanje, kako bi se što više ljudi privuklo da svoje veštine razvijaju u pravcu ove karijere.

Kome je namenjena radionica?

Ova radionica je pravo mesto za one koje interesuje više o tome šta podrazumeva posao Data Scientista, kako se razvijati i na kraju naći posao u ovoj obasti.  Za ovu radionicu je potrebno poneti svoj laptop računar, ukoliko dolazite sa prijateljem, jedan računar na dve osobe će biti sasvim dovoljan. Potrebno je instalirati Tableau Public kako bi se uradila jedna jednostavna vizualizacija.

Agenda

Radionica je koncipirana na sledeći način:

Predavač

Manja Bogićević je stručnjak za analizu podataka i mašinsko učenje.  Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu i MBA (Leader Project) na Ivey Business School iz Kanade. Jedna je i od učesnica panela ravnopravnosti žena u STEM industriji sa ovogodišnjeg Kopaonik Biznis Foruma. Sada ima svoju data science firmu M Data i suosnivač je data science firme Kageera. Takođe pohađa mikromaster na MIT-u iz oblasti Data Science i statistka. Radi sa inostranim klijentima iz industrija fintech, sport, digitalhealth i marketing.

Prijava

Radionica će biti održana 12. marta (utorak) u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2) od 18 do 20:30 časova. Učešće na radionici je besplatno, ali je prijava putem ovog linka obavezna.