Kako nove tehnologije utiču na životno okruženje? — meetup o VLSI dizajnu i verifikaciji u beogradskom Startit Centru

Meetup će biti održan u ponedeljak, 9. decembra, sa početkom u 18 časova.

Tanja Marin
02/12/2019

Poluprovodnička industrija, kao i aktivnosti koje se u njoj dešavaju su jedne od najdinamičnijih u oblasti industrije visokih tehnologija. Da bi se proizveli savremeni čipovi posebna pažnja se posvećuje procesu VLSI dizajna i verifikacije.

Pre godinu dana kompanija Veriest je započela seriju meetup-a na temu dizajna i verifikacije čipova kako bi doprineli širenju znanja i preneli iskustva iz ove oblasti srpskoj inženjerskoj zajednici. Do sada su organizovali četiri okupljanja, a peto će biti održano u ponedeljak, 9. decembra, sa početkom u 18 časova u Startit Centru Beograd.

Prvo predavanje će održati Rafi Nave koji će govoriti o tome kako nove tehnologije poput IoT-a, Big Data-e i mašinskog učenja utiču na životno okruženje poput pametnih gradova, pametnih kuća i svega ostalog što je „pametno”. On će se tokom prezentacije osvrnuti na to kako brze promene tehnologije utiču na život, rad i učenje. Na njegovom predavanju će takođe biti reči i o najnovijim tehnologijama, sa posebnim osvrtom na oblast industrije visokih tehnologija.

Milan Vlahović, verifikacioni tim lider u Veriestu, će održati tehničku prezentaciju tokom koje će prikazati svoj rad „Metodologija za proveru UVM-a VIP-ova”. Verifikacioni IP-ovi (VIP-ovi) su ključne komponente u verifikacionim okruženjima i igraju važnu ulogu u verifikaciji HV blokova, čipova i SoC (engl. System On a Chip), ali pitanje je da li i kako njih same verifikovati?

Ukoliko je cilj stvoriti komponentu koja se može koristiti za više projektata ili se to radi za određenu mušteriju, kao i u slučaju da se te komponente razvijaju za interne potrebe, ili kao krajnji proizvod, moraju se detaljno proveriti sve njene funkcionalnosti. Milan će tokom prezentacije predstaviti jednu metodologiju za proveru uobičajenih funkcija koje koristi većina VIP-ova napisanih u SV, tj. UVM-u.

Prezentacija Rafija Nave će biti održana na engleskom jeziku, dok će tehnička prezentacija Milana Vlahovića biti održana na srpskom.

Nakon prezentacije posetioci će moći da učestvuju u networking delu, gde će imati mogućnost da postave pitanja predavačima, kao i da se upoznaju i popričaju sa kolegama.

Predavač

Rafi Nave je bivši direktor Bronica Entrepreneurship Center of the Technion, koji je vodeća akademska institucija u Izraelu iz oblasti tehničkih nauka, zadužena za obrazovanje studenata inženjerskih smerova, kao i njihovo usmeravanje ka preduzetništvu i praktičnoj primeni znanja. Tokom Rafijeve uspešne karijere u poluprovodničkoj industriji, on je bio i deo tima koji je pokrenuo Intelove operacije u Izraelu, radio kao CTO Tower Semiconductors i bio VP R&D kompanije Given Imaging gde je vodio razvoj PillCam video kapsula, jednog od najsavremenijih medicinskih uređaja namenjenog kliničkoj dijagnostici.

Prijava

Meetup će biti održan u ponedeljek, 9. decembra, u 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Svi zainteresovani se za učešće na ovom događaju mogu prijaviti putem sledeće forme.

Tanja Marin

Objavio/la članak.

ponedeljak, 2. Decembar, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije