Kako napraviti video igru uz pomoć JavaScripta? — NS JS meetup u novosadskom Startit Centru

Drugo JavaScript okupljanje biće održano u ponedeljak, 29. oktobra, u 18 časova.
JavaScript meetup Novi Sad

Na drugom NS JS okupljanju 29. oktobra od 18 časova biće pokazano kako napraviti igricu uz pomoć JavaScripta, kao i kako napraviti React komponentu uz Storybook i lansirati je na NPM. Biće održana dva predavanja koja će držati Aleksander Korotaev iz Sankt Peterburga i Vladimir Besermenji iz Novog Sada.

Aleksander će pričati na engleskom, a Vladimir na srpskom jeziku.

Link na kom će biti live stream.

JS borbena igra za više igrača (multiplejer), RxJS, Worker i eval()

Aleksander je nedavno dobio zadatak da napravi borbenu igru kodiranja za jednu front-end konferenciju. On će posetiocima ispričati kako je to uradio, i kako da naprave bezbedan sandbox za JavaScript bez korišćenja eval() funkcije i koristeći moći Workera. Zatim će govoriti o deljenju stanja između klijenata sa različitim ulogama, koji su povezani preko WebSocketa. Takođe, ispričaće zašto je reaktivno programiranje sa RxJS-om mnogo bolje nego obično event-based programiranje kad su u pitanju igrice. I na kraju, učesnici će zajedno igrati ovu igru.

Od ideje do realizacije — kreiranje React komponenti uz pomoć Storybook alata

Vladimir Besermenji će proći kroz ceo ciklus kreiranja React komponenti uz pomoć Storybooka. Storybook je alat koji pomaže da se interaktivno razvijaju komponente. On će prisutnima detaljno objasniti šta je to Storybook, kako radi, i na koji način se može iskoristiti da se komponente podlegnu realnim slučajevima korišćenja. Takođe će biti prikazani korisni add-onovi za Storybook, koji će korisnicima pomoći da bolje kontrolišu ponašanje komponente unutar Storybooka. Komponentu kreiranu i testiranu na ovaj način lako je objaviti na NPM.

Kome je namenjeno ovo okupljanje?

Prvo predavanje mogu slušati i početnici i napredni poznavaoci JavaScripta. U početku će težina biti na početničkom nivou i postepeno će se dići do srednjeg i naprednog nivoa. Drugo predavanje je većinom za ljude koji su radili ili počinju rad sa Reactom. 

Predavači

Aleksander Korotaev dolazi iz Saint Petersburga i ima šest punih godina iskustva u web-developmentu. On je jedan od organizatora lokalne front-end zajednice, podkaster i gamedev fanatik.

Besermenji Vladimir je freelance front-end developer sa oko tri godine iskustva i dolazi iz Novog Sada. Bavi se razvijanjem ReactJS aplikacija.

Prijava

NS JS meetup #2 će biti održan 29. oktobra od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava neophodna putem ovog linka.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Jelena Voćkić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu