U Startit Centru Vršac u Milenijumu, 9. marta sa početkom u 18 časova, održaće se meetup o otvorenim podacima, a o tome šta sve može da se uradi sa otvorenim podacima govoriće Filip Milenković.

On će se osvrnuti na to šta sve korisno i interesantno može da se otkrije u setovima otvorenih podataka koji se ubrzano stavljaju svima na raspolaganje i kako možemo da motivišemo druge da istraživanjem, programiranjem i modeliranjem podataka daju svoje doprinose i otkriju još više.

Takođe, biće reči o tome šta sve možemo da radimo sa njima. Kako možemo da ih koristimo prikom rešavanja problema lokalne zajednice ili da vlast učinimo odgovornijom? Zašto su otvoreni podaci dobri za sve nas i koji su najinteresantniji primeri njihovog korišćenja? Kako možemo da ih koristimo da bismo kreirali inovativne biznise? Šta treba da znamo da bismo mogli da ih koristimo? I šta se dešava u Srbiji na ovom polju?

O predavaču

Filip Milenković je istraživač zainteresovan za odnos tehnologije i politike i dugogodišnji aktvista i suosnivač više organizacija civilnog društva, a poslednjih par godina deo je IT zajednice i IT projekata u razlitim formatima i ulogama, od project manadžera do IT preduzetnika i pokretača zajednica i organizatora najrazličitijih hakatona. Poslednjih godinu i po dana uključen je u open data procese u Srbiji. Filip je takođe deo globalne Techugees organizacije koja nastoji da korisiti tehnologiju kako bi se pomoglo izbeglicama.

Prijava

Meetup je zakazan za 9. mart u 18 časova, u Startit Centru Vršac u Milenijumu, Omladinski trg 17. Svoj dolazak možete da prijavite ovde.