Kako kombinovati Data inženjering i nauku o podacima? — Data Science meetup u beogradskom Startit Centru

Meetup će biti održan u sredu, 13. novembra, u 18 časova.

Nastupajuće srede u Startit Centru Beograd će biti održan meetup posvećen nauci o podacima i data inženjeringu, sa fokusom na korišćenju svih mogućih potencijala ove dve oblasti.

Kompanije prave razne proizvode ili usluge zasnovane na prikupljenim podacima stvarajući tzv. preporuke radi ciljanog plasiranja oglasa i reklama. Izgradnja takvih proizvoda obično zahteva upotrebu Data Engineering-a i Data Science-a, dve oblasti koje je teško razdvojiti, a koje ipak imaju neke metodičke razlike.

Svojim mrežnim marketima i medijskim ponudama, kompanija Tamedia je u takvom položaju da dosegne 80 odsto švajcarske onlajn publike, pa samim tim ima mogućnost da prikupi dosta podataka, kao i da na velikom uzorku plasira svoje usluge i proizvode.

Na ovom meetup-u će biti reči o tome kako ova kompanija koristi sve potencijale Data inženjeringa i nauke o podacima, na koji način premošćuje jaz između njih, kao i na koji način i drugi mogu učiniti isto.

Predavači

Tim Noner radi u kompaniji Tamedia tri godine kao Data Scientist. On radi na razvoju i plasiranju analitičkih komponenti zasnovanih na mašinskom učenju koje rade na milijardama korisničkih sesija. Pre toga je radio kao istraživač u ciriškom ogranku kompanije IBM.

Igor Miletić tri godine radi kao Tech Lead za InterVenture kao lider distribuiranog tima kompanije Tamedia. Radio je na nekoliko istraživačkih i komercijalnih projekata zasnovanih na procesuiranju Big Data-e, strimingu podataka, sistemima preporuka i data pipline-u. Njegova prethodna radna mesta su lid razvoja u Ticketmaster-u i gostujući istraživač u američkom Nacioninalnom institutu za standarde i tehnologiju.

Petar Lotrean je data inženjer za InterVenture koji radi kao lider distribuiranog tima u kompaniji Tamedia. Petar ima dvogodišnje iskustvo u izgradnji sistema za prikupljanje i obradu podataka u Tamedia DTS-u i pet godina iskustva u izgradnji statističkih modela i sistema preporuka u Azure SQL bazi podataka i infrastrukture oko njih.

Prijava

Meetup će biti održan u sredu, 13. novembra, u 18 časova u Startit Centru Beograd (Savska 5). Ulaz na događaj je besplatan, a svi zainteresovani svoje mesto na događaju mogu da rezervišu putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu