Kako izgraditi odgovarajući tim za potrebe kompanije? — radionica u novosadskom Startit Centru

Meetup je zakazan za 6. septembar sa početkom u 19 časova.

Marija Savić - 22. Avgust, 2018.

Jedna od prvih tema koje će biti obrađivane ovog septembra u novosadskom Startit Centru jeste ‚‚Kako izgraditi odgovarajući tim koji će ostvariti ciljeve vaše kompanije?”. Radionica na ovu temu je zakazana za četvrtak, 6. septembar, sa početkom u 19 časova.

Da bi izgradio pravi tim, lider mora biti u stanju da zna da izabere i formira timove raznovrsnih stilova i perspektiva, podstiče njihovu produktivnost i njihov zajednički timski rad. Da bi se postigla maksimalna posvećenost organizaciji i uspehu, cilj je da se izgradi tim u kome svaki član tima zna svoj deo posla, razume ga i posvećen mu je u potpunosti. Izgradnja i održavanje takvog tima nije jednostavna, potrebno je puno vremena, pripreme i posvećenosti.

Sa izgradnjom tima se počinje tako sto se na početku, kroz efikasan proces zapošljavanja, zapošljavaju pravi ljudi za određene pozicije. Zatim treba biti u stanju i mogućnosti da te zaposlene zadržite i da ih držite angažovanim, fokusiranim, posvećenim i motivisanim kroz kontinuirani razvoj.

Mudar lider će uzeti kadidate koji dolaze iz različitih sredina, sa različitim pogledima, stilovima, snagom i perspektivom i naravno sa ličnošću koja će se dobro uklapati u organizaciju. Naravno, kandidat treba da ima određene kvalifikacije, tehničke veštine i iskustvo da bi mogao da izvršava dužnosti i zadatke na najvišem mogućem nivou. Ovo su aspekti koji se mogu lako videti iz CV-ja i preporuka.

Postavlja se pitanje kako menadžer odlučuje na osnovu obrazovanja da li je kandidat sposoban da kritički razmišlja i da rešava probleme strateški? Kako menadžer može da oceni kandidatov nivo emocionalne inteligencije i sposobnosti da bude deo tima i timski igrač?

O predavaču

Miha Matlievski  je svoje znanje stekao na osnovu svog dugogodišnjeg konsultantskog iskustva, a njegova glavna ekspertiza su Failovi, kojih će se sigurno dotaći na predstojećoj radionici.

Prijava

Meetup će biti održan 6. septembra u 19 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Učešće je besplatno, ali je prijava neophodna putem ovog  formulara.