Kako izgleda studijski proces animacije? — meetup u Startit Centru Subotica

Događaj će se održati u četvrtak, 28. juna, u Startit Centru Subotica.

Željko Crnjaković - 21. Jun, 2018.

Meetup na temu procesa kreiranja animairanog video sadržaja biće održan u četvrtak, 28. juna, u 18 časova u Startit Centru Subotica. Predavanje će držati Go Hektik, studio za 2D animaciju iz Beograda.

Na ovom meetupu posetioci će imati priliku da vide primere i savete koji će im pomoći ukoliko žele da se bave 2D animacijom. Kreativni tim iz Go Hektik studija će se potruditi da jasno odgovori na sledeća pitanja: kako izgleda proces stvaranja animiranog videa, koliko je vremena potrebno za produkciju, koja je razlika između explainera, video spota i animiranog kratkog filma, koji su izazovi pri animiranju svakog od ovih videa, kao i šta je to najbitnije u procesu animacije.

Takođe, biće prikazani i primeri animacija, kao i jedan projekat koji je trenutno u izradi.

Go Hektik je studio za 2D animaciju sa sedištem u Beogradu. Bave se izradom komercijalnih i explainer videa, izradom video spotova, ali i dizajnom video igara. Na događaju će učestvovati animatori, ilustratori i pripovedači, kako bi u potpunosti prikazali prikazali nastajanje i razvoj videa.

Prijave

Događaj je zakazan za 28. jun u 18 časova, u Startit Centru Subotica, Korzo 1 na drugom spratu. Prisustvo je besplatno, uz prijavu na sledećem linku.