Kako izabrati odgovarajuću cloud platformu i koje su prednosti i mane cloud sistema? — meetup u novosadskom Startit Centru

Događaj je zakazan za 22. novembar od 18 časova.

Jelena Voćkić - 13. Novembar, 2018.

Kako izabrati odgovarajuću cloud platformu i koje su prednosti i mane nekih od najpoznatijih cloud sistema neka su od pitanja na koja će predavači pokušati da daju odgovor na meetupu koji će biti održan u četvrtak, 22. novembra, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad. Na bini će se naći softver arhitekta Milan Savić, .NET developer Miloš Božić, softver developer Filip Dunđer i QA inženjer Milovan Poček.

Uspon cloud sistema tokom prethodnih nekoliko godina promenio je ne samo svet razvoja softvera, već i način na koji kompanije realizuju svoje procese, bez obzira na veličinu, indutriju ili pristup. U zavisnosti od potreba kompanije, rešenje se može pronaći u različitim servisima i platformama, a na ovom meetupu prisutni će moći da kroz praktičan primer saznaju kako se korišćenjem cloud sistema mogu rešiti izazovi sa kojima se timovi susreću tokom procesa razvoja softvera. Takođe, predavači će predstaviti koje zaključke i lekcije su oni sami izvukli, te koje su prednosti, a koje su mane cloud arhitekture.

Kome je namenjeno?

Ideja predavača je da kroz ovo predavanje prisutne upoznaju sa cloud tehnologijom, pa je meetup namenjen svima koji žele da se upoznaju sa cloud sistemima i onima koji razmišljaju o njihovoj implementaciji na postojećim ili budućim projektima.

Predavači

Milan Savić je softver arhitekta sa preko pet godina iskustva u IoT-u. U kompaniji Execom radi kao Team Lead i Software Architect, ali voli da istakne da sebe pre svega vidi kao inženjera i programera, jer najviše uživa u rešavanju problema.

Miloš Božić je developer sa preko pet godina iskustva u radu na .NET projektima, počevši od Silverlight, preko JavaScript aplikacija, do integracija uz pomoć Microsoft BizTalk platforme. Trenutno je tehnički lider tima koji radi na kompleksnom i izazovnom projektu. Više od godinu dana se bavi Microsoft Azure cloud tehnologijama i arhitekturom.

Milovan Poček je već tri godine softver tester u Execomu. Radio je na raznovrsnim projektima na kojima je primenjivao manuelne i automatske metode testiranja. U poslednje vreme se specijalizovao za testiranje sistema koji su bazirani na cloud tehnologijama, o čemu je imao priliku da govori i na međunarodnim konferencijama.

Filip Dunđer je softver developer koji već tri godine radi u Execomu na .NET i Xamarin projektima. Zadužen je za razvoj desktop i mobilnih aplikacija, a ima iskustva i u cloud rešenjima, posebno u mogućnostima koje nudi AWS. Ne propušta priliku za rad na izazovnim projektima i sa novim tehnologijama.

Prijava

Događaj je zakazan za 22. novembar od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, a prijavu je neophodno popuniti putem ovog linka