Kako izabrati adekvatnu bazu podataka na AWS-u — Startit Centar Novi Sad

AWS meetup će se održati u četvrtak, 20. februara od 18 časova.
aws novi sad

U četvrtak, 20. februara od 18 do 20 časova će biti održan 5. meetup AWS User Group Novi Sad. Na ovom okupljanju, Domagoj Kovač (AWS) će govoriti o puspose-built bazama podataka za korisničke aplikacije.

Na AWS-u sada se može odabrati jedna od 15 purpose-built baza podataka koje uključuju relational, key-value, document, in-memory, graph, time series i ledger baze. Portfolio AWS purpose-built baza podržava različite modele i omogućava korisniku da izgradi sisteme koji su optimalni za korisnički use-case, koristeći visoko skalablilne i distribuirane servise.

Odabirom adekvatnih rešenja za različite izazove u procesu razvoja jedne aplikacije, korisnik može prevazići one-size-fits-all ili univerzalno monolitsko rešenje za njegovu bazu i na najbolji način rešiti poslovne potrebe. Takođe, na predavanju fokus će biti na dva proizvoda — Amazon Auror-u, kao predstavniku relacione baze podataka, i Amazon DynamoDB-u, kao vrlo interesantnoj bazi za key-value potrebe.

Okupljanje je namenjeno svima koji žele da se bolje upoznaju sa preporučenim pristupima u korišćenju resursa dostupnih na AWS platformi.

Predavač

Domagoj Kovač radi za AWS u Holandiji na poziciji Business Development menadžera za baze podataka. On radi na kreiranju i izvršavanju inicijativa i kampanja fokusiranih na baze podataka, gde sarađuje sa Product i Sales timovima u cilju privlačenja, onboard-ovanja i razvoja strateških klijenata. Domagoj radi sa širokim spektrom klijenata i partnera u EMEA regiji, a naročito na teritoriji BENELUX-a, gde pomaže klijentima da na najbolji način koriste Amazonove servise. Istovremeno, on je i glas istih tih klijenata unutar AWS hijerarhije kojoj prenosi utiske i potrebe klijenata u cilju unapređenja AWS usluga.

Prijava

AWS meetup će se održati u četvrtak, 20. februara od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, ali je prijava neophodna putem ovog linka.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Jelena Voćkić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu