Kako IoT digitalizuje društvo? — meetup ove srede u Nišu

Garage Lab IoT meetup će biti održan 13. juna u 18 časova u StartUp Centru u Nišu.

Tanja Marin - 11. Jun, 2018.

Garage Lab u saradnji sa kompanijom VIP Mobile organizuje događaje širom Srbije na temu IoT-a. Ovonedeljni meetup će biti održan 13. juna u 18 časova u niškom Starup Centru, a posetioci će imati priliku da se upoznaju sa lokalnim IoT entuzijastima i da saznaju na kojim projektima rade.

Meetup će biti održan na temu Internet of Things, jedne od najbrže rastućih tehnologija koja će učiniti da svi uređaji i stvari budu povezani. Od poljoprivrede do saobraćaja, preko zaštite životne sredine do nosivih uređaja, IoT je našao široku primenu u gotovo svim industrijama, čineći uređaje ‚‚pametnim” i omogućavajući im da međusobno komuniciraju. Na meetupu će biti reči o konkretnim primerima i primenama u svetu i kod nas, prikazujući kako IoT vodi ka digitalizaciji celog društva.

Fokus meetupa će biti usmeren na načine na koje se međusobno povezuju IoT uređaji, sa prikazom svih prednosti standarda za povezivanje Narrow Band IoT, koji na ekonomičan način omogućava komunikaciju u izazovnim uslovima i fleksibilno upravljanje potrošnjom energije (koje može produžiti životni vek baterije i do čak 15 godina).

Predavači

Na događaju će govoriti stručnjaci iz kompanije Vip mobile i sa Elektronskog fakulteta u Nišu, koji se aktivno bave razvojem IoT infrastrukture u Srbiji. Predavači su: Nenad Milošević, vanredni profesor na Elektronskom fakultetu u Nišu, i  Bojan Kovačević, Network Operation Team Manager u kompaniji VIP Mobile.

Prijava

Garage Lab meetup će biti održan u sredu, 13. juna, u 18 časova u niškom Startup Centru. Prisustvo na ovom događaju je besplatno, ali je prijava neophodna. Svi zainteresovani se mogu prijaviti ovde.