Kako funkcionišu decentralizovane autonomne organizacije? — Reinventing Work meetup u Startit Centru Beograd

Događaj će biti održan u utorak, 26. novembra, u 18:30 časova.

Novi meetup Reinventing Work pokreta će biti održan 26. novembra u 18:30 časova u Startit Centru Beograd. Tema o kojoj će biti reči tokom ovog okupljanja su decentralizovane autonomne organizacije (DAO).

Ovom prilikom biće odgovoreno na pitanja da li je moguće da kompanija upravlja sobom bez izvršnog menadžmenta ili borda direktora, kao i na koji način blockchain tehnologija omogućava neke od praksi samoupravljanja i novi pristup inovacijama i preduzetništvu.

U tom smislu DAO je nova vrsta organizacije koja se zasniva na blockchain tehnologiji, a ne na konvecionalnim korporativnim strukturama. Osim koda one nemaju hijerarhijsku strukturu. Jednom uspostavljen kod postaje entitet koji je nezavisan od tvorca i ne može ga cenzurisati jedan jedini entitet (šef, CEO, board direktora), već unapred definisana većina učesnika u organizaciji.

Osim osnovnih informacija o DAO-u posetioci će imati priliku da čuju kako tehnologija pomaže da se pametnim ugovorima regulišu izazovi samoupravljajućih organizacija — distribuirano donošenje odluka, praćenje performansa rada zaposlenih, transparentnost itd. Predavač, Petar Atanasovski, će ispričati i na koji način Eterhereum i pametni ugovori omogućavaju postizanje konsenzusa.

Na kraju predavanja uz pomoć Liberating Structures (grupa struktura za olakšano održavanje sastanaka i razgovora) biće indentifikovane pozitivne prakse i na koji način se mogu primenjivati.

Kome je namenjen ovaj događaj?

Reinventing Work meetup namenjen je onima koji su zainteresovani za budućnost rada, samoorganizujuće timove, samoupravljanje, decentralizovano liderstvo, distribuirani autoritet, unapređenje saradnje i komunikacije između zaposlenih, dizajn organizacija, organizacionu kulturu, organizacione promene i nove načine rada.

Predavač

Petar Atanasovski je Product Manager u MVP Workshop-u, specijalizovan za decentralizovane poslovne modele, tokenizaciju imovine i istraživanje i razvoj proizvoda. Product owner u Scriptarnici, decentralizovanoj platforma za čitanje, pisanje, objavljivanje, prodaju i kupovinu e-knjiga. Suosnivač i product owner na Blockademy-ju, platformi za e-učenje koja omogućava ljudima da se sistematizovano upoznaju sa blockchain tehnologijom i postanu blockchain stručnjaci u svojoj profesiji.

Fasilitatori

Pavle Ivetić je projektni menadžer u Vast-u, predavač na Univerzitetu u Beogradu i član Agile Coaching Club-a. Istražuje i eksperimentiše sa novim modelima organizovanja rada. Pomaže u organizacionim promenama kompanijama koje žele da unaprede produktivnost kroz poboljšanje zadovoljstva zaposlenih. Piše doktorat na temu „Samoorganizujući timovi u organizacijama”.

Katarina Vuković je po obrazovanju fizičar sa iskustvom u projektnom menadžmentu. Tokom doktorskih studija se prvi put susreće sa Scrum-om i njegovom primenom u nauci. Posle naučnog rada, prelazi u Novomatic Lottery Solutions i počinje da radi kao Scrum Master. Trenutno radi u HYCU-u, kao Scrum Master jednog od servisnih timova HP Enterprise-a.

Prijava

Reinventing Work: Belgrade #4 meetup će biti održan u utorak, 26. novembra, u 18:30 časova u Startit Centru Beograd (Savska 5). Učešće na događaju je besplatno, a zbog ograničenog broja mesta prijave putem sledeće forme su obavezne.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu