Izazovi klimatskih promena kao prilika za inovatore — CleanTech meetup u inđijskom Startit Centru

Ovog leta i jeseni Startit organizuje seriju CleanTech okupljanja koja za cilj imaju povezivanje i izgradnju zajednice ‚‚zelenih” startapa u našoj zemlji. Sedmi ovakav meetup će biti održan 22. novembra od 18 časova u Startit Centru Inđija.

Tatjana Milošević
16/11/2018
CleanTech meetup u Startit Centru

Na ovom Cleantech meetup Nemanja Milović će govoriti o izazovima koje donose klimatske promene, kakve će biti posledice po našu zemlju i kako sve to može biti prilika za domaće inovatore i preduzetnike.

Zbog sve češćih ekstremnih vremenskih nepogoda i ekoloških katastrofa, poslednjih godina se u fokusu javnosti nalaze inovativne tehnologije koje doprinose smanjenju zagađenja životne sredine i borbi protiv klimatskih promena.

CleanTech startapi su počeli da dobijaju više pažnje od investitora, a pojavio se i veliki broj programa koji nude bespovratna sredstva timovima koji razvijaju tehnologije za rešavanje problema zagađenja i globalne promene klime.

Takvi programi postoje i u našoj zemlji, tako da preduzetnici koji se bave čistim tehnologijama konačno na raspolaganju imaju mentorsku i novčanu podršku koja im je neophodna kako bi uspešno razvili svoj biznis.

Nemanja Milović će sa učesnicima razgovarati o tome kakve su sve posledice klimatskih promena koje nas očekuju u budućnosti, kakva su rešenja potrebna da bismo ih sprečili i kako kroz programe na kojima radi Startit zainteresovani mogu doći do mentorske i finansijske podrške za razvijanje svog startapa iz oblasti čistih tehnologija.  

O predavaču

Nemanja Milović je menadžer projekata iz cleantech oblasti u Startitu (EIT InnoEnergy, Climate-KIC) i osnivač sajta klima101.rs, koji se bavi edukacijom o klimatskim promenama.

Prijave

Događaj je zakazan za 22. novembar od 18 časova u Startit Centru Inđija (Vojvode Stepe 2, na šetalištu). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna putem ovog linka.

Tatjana Milošević

Objavio/la članak.

petak, 16. Novembar, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije