Kako do 500.000 evra od Kraljevine Norveške za projekte podrške zapošljavanju mladih

Cilj Programa “Norveška za vas – Srbija” za koji je Norveška izdvojila 500.000 evra, je da doprinese zapošlјavanju mladih i socijalnom uklјučivanju ugroženih i marginalizovanih grupa kroz unapređenje poslovnog okruženja.

Marija Milutinović
06/02/2020

Ideja je da se učešćem lokalna preduzeća učine održivim i konkurentnijim, kako bi na taj način bila u prilici da zaposle više mladih uz podršku koju pružaju korisničke organizacije.

Projektni predlozi mogu da obuhvate intervencije koje doprinose poboljšanju procesa proizvodnje i kvaliteta usluga ili proizvoda, širenju tržišta, uvođenju relevantnih standarda i dobijanju sertifikata, zapošljavanju mladih i unapređenju poslovnog okruženja na lokalnom nivou. Učesnici projekata moraju biti građani gradova i opština uključenih u projekat “Norveška za vas”.

Svi zainteresovani mogu da podnesu predloge do 8. marta 2020, a vrednost podrške iznosi od 20.000 do 100.000 evra. Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na njihovom sajtu.

Informativne sesije na kojima će organizacije za podršku poslovanju, fondacije i zadužbine moći da saznaju kako da konkurišu za 500.000 EUR bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške kroz projekat “Norveška za vas – Srbija” biće održane od 10. do 13. februara 2020. godine u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Zlatiboru.

Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 6,18 miliona evra, dok će aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Marija Milutinović

Objavio/la članak.

četvrtak, 6. Februar, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije