Kako do 200.000 evra, tehnološke i biznis podrške? — meetup u Startit Centru Novi Sad

Meetup će biti održan u petak, 14. decembra, sa početkom u 19 časova.

Jelena Voćkić - 10. Decembar, 2018.

U petak, 14. decembra, u Startit Centar Novi Sad dolaze predstavnici evropske mreže digitalnih inovacijskih centara — DIATOMIC. Ova mreža nedavno je otvorila drugi, ujedno i poslednji poziv za dodelu 1.610.000 evra bespovratnih sredstava.

Za sredstva iz ovog fonda mogu konkurisati mali konzorcijumi sa najviše tri partnera, a to se odnosi na startape, mala i srednja preduzeća, kao i tehnološko-istraživačke centre sa sedištem u Evropi.

Osim finansijske pomoći do 200.000 evra po projektu, DIATOMIC nudi i biznis podršku, kao i savetodavnu pomoć u vezi sa dizajniranjem, razvojem i testiranjem tržišnih proizvoda i usluga.

Tokom ovog događaja biće predstavljeni uslovi konkursa i šema finansiranja prvog poziva DIATOMIC projekta. Pored toga, prisutni će imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima koje nudi DIATOMIC one-stop shop platforma, kao i da zatraže pomoć pri traženju partnera ili uspostavljanju konzorcijuma.

Kome je namenjeno?

Ovaj meetup otvoren je za startape i mala i srednja preduzeća koji se bave primenom elektronskih komponenata, senzora, pametnih tehnologija i sistema, a kojima je potrebna pomoć pri dizajniranju, razvijanju, testiranju inovativnih rešenja i to u sektoru zdravstva, poljoprivrede i industrijske proizvodnje.

O predavačima

Ivana Horvat je menadžer za komunikacije i diseminaciju Instituta BioSens u Novom Sadu. Ivana je zadužena za obavljanje poslova u oblasti marketinga, promocije i odnosa s javnošću na nekoliko evropskih projekata, koji se prvenstveno bave digitalizacijom sektora poljoprivrede. Ivana je započela karijeru komunikatora nauke pre 10 godina, u kancelariji za svemirski teleskop Habl u Minhenu, nakon što je diplomirala na odseku Astronomija sa astrofizikom na Univerzitetu u Novom Sadu.

Maja Žikić je marketing menadžer u novosadskom InoSensu. Uključena je u nekoliko međunarodnih projekata koji povezuju IT i poljoprivredu. Usko je povezana sa inovacionim i startap ekosistemima širom Evrope, a njen rad podrazumeva strukturiran trening, mentorski i savetodavni rad sa startapima u AgTech domenu.

Prijave

Događaj je zakazan za 14. decembar od 19 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna putem ovog linka.