Sada znamo da smo ispravno dezinfikovali telefon

Pored neophodne higijene ruku u periodu pandemije korona virusa značajna je i svakodnevna dezinfekcija telefona.

Među predmetima koje najviše dodirujemo spada telefon, dodirujemo ga više i od lica. Problem je u tome što, ako izlazimo napolje, dodirujemo mnogo površina za koje ne znamo jesu li dezinfikovane, pa opet dodirujemo telefon, pa ga stavljamo na lice… 

Pored redovnog pranja ruku, provetravanja prostorija za život i rad, važno je posvetiti vreme i dezinfekciji telefona. Ako ste se pitali kako se to zapravo radi ispravno, doktorka Lena Ciric, mikrobiološkinja sa Londonskog univerzitetskog koledža, demonstrira nekoliko jednostavnih načina da brzo i efektno očistite telefon od nakupljene nečistoće.

Postupak čišćenja je jednostavan i prema njenim istraživanjima svi telefoni su ovim postupkom uspešno dezinfikovani:

  • Isključite telefon i skinite zaštitnu masku
  • Navlažite mikrofiber krpicu vodom i običnim tečnim sapunom
  • Protrljajte lagano sve površine na telefonu
  • Pripazite na šupljine u kojima bi mogla da ostane tečnost
  • Osušite telefon pomoću suve mikrofiber krpice

Telefone možete čistiti i maramicama koje sadrže 70 odsto alkohola, samo prethodno proverite da li bi alkohol mogao da ošeteti vaš telefon. 

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu