Kako da ubrzate WordPress sajt uz pomoć offloading sadržaja i keširanja — WordPress meetup u Startit Centru Zrenjanin

WordPress Meetup je zakazan za petak, 24. januar, u 18 časova.
wordpress meetup

U Startit Centru Zrenjanin su opet pokrenuti WordPress meetup-i i prvi u nizu će biti održan u petak, 24. januara, sa početkom u 18 časova. Na ovom meetupu će učesnici imati prilike da čuju dva predavanja i saznaju kako da ubrzaju svoj WordPress sajt uz pomoć offloading sadržaja i keširanja.

Tema prvog predavanja koje će održati Nemanja Divjak je „WordPress offloading i šta je to?”. Kroz ovo predavanje će posetioci naučiti šta je to WordPress offloading i kako ga mogu koristiti, sa ciljem da ubrzaju i optimizuju svoj WordPress sajt, kroz offloading medijskog sadržaja.

Aleksa Piljević će zatim održati predavanje o naprednom WordPress keširanju. Predavanjem će biti obuhvaćeno kako da se profesionalno optimizuje i ubrza sajt. Keširanje podataka na sajtu rešava oko 90 odsto problema sa serverom, vidno ubrzava i lakše ih dostavlja posetiocima u vidu statičkih fajlova. Optimizacija slika, čišćenje baze od nepotrebnih fajlova, minifikovanje HTML-a / CSS-a, smanjivanje broja zahteva, korišćenje CDN-a, kao i objektno keširanje su samo neke od stavki o kojima će biti reči na ovom meetup-u.

Predavači

Nemanja Divjak je serijski preduzetnik suvlasnik Publitio (Cloud Based Media Asset Management) platforme i studija video igara Tummy Games. Već 16 godina je u hosting industriji i s obzirom to da ima veliko iskustvo podeliće nesto više o tome šta je to WordPress offloading i kako to može pomoći u optimizaciji WordPress sajta.

Aleksa Piljević, master inženjer Informacionih tehnologija. Više od pet godina radi na poziciji Web Developera, koji radi u PHP-u, React-u, JavaScript-u i SQL-u. Više voli Backend development, iako radi i sa frontom. U slobodno vreme svira gitaru, čisti sajtove od malware-a i obožava da čita dnevnike izmena u projaktima (engl. changelog).

Prijava

Meetup je zakazan za petak, 24. januar, u 18 časova u Startit Centru Zrenjanin (Trg slobode, zgrada Pozorišta, na prvom spratu). Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta prijava popunjavanjem sledeće forme obavezna.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Marijana Milićev

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu