Kako da osnuješ firmu u Srbiji — meetup sa Milanom Trbojevićem u Startit Centru Zrenjanin

Predavanje je namanjeno svima koji žele da saznaju kako da otvore firmu u Srbiji, za koji pravni oblik da se odluče i šta se sve plaća državi.

Marijana Milićev - 11. April, 2018.

Ovog meseca vas očekuje još jedno korisno predavanje, a ovog puta govoriće se o otvaranju firme u Srbiji i koji su sve izazovi sa kojima se možete susresti. Meetup je zakazan za četvrtak19. april u 18 časova u Startit Centru Zrenjanin.

Osnivanje firme može biti velika odluka za preduzetnike i freelancere, pogotovo kada dođe do toga koji pravni oblik izabrati. Paušalac, knjigaš, DOO, udruženje — svi ovi oblici imaju svoje prednosti i mane i svako treba da odabere ono što najviše odgovara njegovom poslovanju.

U svemu ovome pomoći će vam knjigovođa koji dolazi iz Beograda, Milan Trbojević. Biće tu i priče o porezu, platama, radu sa inostranstvom i freelance platformama, koršćenju elektronske naplate novca, PayPalu i još mnogo čemu.

Milan Trbojević je sajber knjigovođa i poreski savetnik, specijalizovan za IT preduzetnike i mali biznis. Osnivač je knjigovodstvene firme Knjiški moljac i bloga FT1PAngažovan je u IT zajednici i specijalizovan za startap kompanije i pronalaženje modela poslovanja u Srbiji.

Ovde možete pročitati neke od tekstova koje je pisao za Startit.

Prijave

Meetup je zakazan za 19. april u 18 časova u Startit Centru Zrenjanin. Predavanje je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.

Startit Centar Zrenjanin je lociran na Trgu Slobode 7, u centru Zrenjanina, u zgradi pozorišta „Toša Jovanović”, na prvom spratu.