Kako da Inđija postane bolje mesto za mlade? — Međunarodni dan mladih u inđijskom Startit Centru

Obeležavamo Međunarodni dan mladih događajem u Startit Centru Inđija, u nedelju 12. avgusta u 18 časova.

Tatjana Milošević
07/08/2018

Inspirisani ovogodišnjom temom Međunarodnog dana mladih — Sigurna mesta za mlade, odlučili smo da organizujemo događaj na kome ćemo okupiti mlade, roditelje i sve one kojima je do mladih stalo. U opuštenoj  atmosferi u kojoj neće biti ustručavanja od postavljanja pitanja i davanja odgovora, želimo da popričamo o mladima i kvalitetu njihovog života u Inđiji.

Kao goste, sagovornike i moderatore pozvali smo mlade pokretače promena u Inđiji – udruženje Inđijativa. Grupu mladih koji su odrastajući na ulicama svog grada, prestali da ga posmatraju kao spoljašnje okruženje i koji ga osećaju kao deo svog bića, kao dom. Grupu obrazovanih i ambicioznih ljudi koji žele da svoje znanje i energiju usmere ka unapređenju Inđije.

Zajedno ćemo pokušati da damo što više odgovora na pitanje ‚‚Kako da Inđija postane bolje mesto za mlade?”, i to kroz sledeće teme:

Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000. godine. Ujedinjene nacije na ovaj način nastoje da skrenu pažnju na izazove sa kojima se mladi suočavaju, od manjka sredstava i nedostatka informacija do problema praktičnih veština. Širom sveta održavaju se tribine, festivali, koncerti, predstave koje preispituju status ove društvene kategorije. Ovaj dan je prilika i da se podrže i pohvale oni koji su hrabro rešili da ostvare svoje ideje.

Prijava

Ukoliko želiš da budeš deo ovog događaja i zajedno sa nama kreiraš Inđiju po svojoj meri prodruži nam se u nedelju, 12. avgusta, sa početkom u 18 časova u inđijskom Startit Centru (Vojvode Stepe 2; ulaz sa šetališta). Učešće na dodađaju je besplatno, a prijavljivanje se vrši putem sledeće forme.

Tatjana Milošević

Objavio/la članak.

utorak, 7. Avgust, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije