Kako da definišete ideju za uspešan biznis — online radionica

Zajedno sa evropskim institutom za inovacije i tehnologiju, 3. novembra organizujemo radionicu namenjenu inovatorima koji žele da pokrenu svoj biznis.

Kako bi unapredili učešće u Srbiji, EIT Raw Materials poziva sve zainteresovane da im se pridruže na radionici definisanja preduzetničkih ideja. Učesnici će online, preko Zoom platforme imati priliku da se upoznaju sa članovima EIT-a i saznaju na koji način se mogu uključiti u njihove programe.


Misija Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) je da u Evropi stvori pravu klimu za inovacije koje rešavaju velike socijalne i ekološke probleme. Oni to postižu kroz saradnju i povezivanje sa vodećim evropskim univerzitetima, istraživačkim institutima i kompanijama. EIT na tome radi kroz svoje organke koji se zovu KIC-ovi (Knowledge and Innovation Community) tako što ubrzava inovacije i podržava stvaranje uslova u kojima inovacije imaju veću šansu da uspeju i dovedu do velikih otkrića. Tih ogranaka ima više i to u oblastima — Climate, Digital, Food, Health, InnoEnergy, Manufacturing, Urban Mobility i Raw Materials.

Raw Materials je najveći svetski konzorcijum u sektoru sirovina i po prvi put sprovodi aktivnosti kod nas. Ovog puta imaćemo prilike da se bliže upoznamo sa programima Raw Materials ogranka koji tokom cele godine nudi podršku inovacijama u toj oblasti.  Radionica ima za cilj da pomogne mladim timovima koji se bave istraživanjem ili imaju želju da pokrenu svoj biznis da bliže definišu svoju ideju. 

Kome je namenjena?


Radionica je namenjena istraživačima, timovima i pojedincima koji imaju želju da razviju biznis namenjen za razvoj ovog ogranka industrije. Ukoliko se bavite procenom i istraživanjem resursa sirovina; rudarenjem u otežanim uslovima; povećanjem efikasnosti rešenju koje bi na bilo koji način modernizovalo eksploataciju ruda i sirovina; baterijama ili reciklažom, supstitutima toksičnih proizvoda i materijala i dizajniranjem proizvoda namenjenih cirkularnoj ekonomiji ovo je pravo mesto za vas. Međutim, takođe se možete prijaviti ukoliko imate rešenje ili samo ideju koja bi mogla da se adaptira i primeni u ovom industrijskom polju.

Prijave

Radionica će se održati online u utorak, 3. novembra, od 16 do 19 časova. Prisustvo je besplatno uz obaveznu prijavu na ovom linku.

Za sva dodatna pitanja o samoj radionici i EIT Raw materials programima, možete nas kontaktirati na preduzetnistvo@startit.rs

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Ana Trifković

Unesite termine za pretragu