Kako da definišete ideju za uspešan biznis — online radionica

Zajedno sa evropskim institutom za inovacije i tehnologiju, 23. decembra organizujemo radionicu namenjenu inovatorima koji žele da pokrenu svoj biznis.

Ana Trifković
17/12/2021

U četvrtak, 23. decembra Startit i EIT Raw Materials organizuju besplatnu radionicu definisanja inovativnih preduzetničkih ideja. Učesnici će online, preko Zoom platforme imati priliku da se upoznaju sa osnovama kreiranja novih biznisa i inovacija kao i da saznaju više o prilikama za podršku i finansiranje koje nudi EIT preduzetnicima i inovatorima iz Srbije.

Kome je namenjena?

Radionica je namenjena istraživačima, timovima i pojedincima koji imaju želju da razviju biznis namenjen za razvoj ovog ogranka industrije. Ukoliko se bavite ili želite da se bavite procenom i istraživanjem resursa sirovina; rudarenjem u otežanim uslovima; povećanjem efikasnosti rešenju koje bi na bilo koji način modernizovalo eksploataciju ruda i sirovina; baterijama ili reciklažom, supstitutima toksičnih proizvoda i materijala i dizajniranjem proizvoda namenjenih cirkularnoj ekonomiji ovo je pravo mesto za vas. Međutim, takođe se možete prijaviti ukoliko imate rešenje ili samo ideju koja bi mogla da se adaptira i primeni u ovom industrijskom polju.

Program radionice

16:00 – 16:10 Dobrodošlica
16:10 – 16:25 Predstavljanje EIT Raw Materials programa
16:25 – 17:00 Predavanje o tome šta je startap
17:00 – 18:30 Radionica ideacije (Učesnici će po grupama raditi na definisanju i razradi biznis ideje)

Šta je EIT Raw Materials

Misija Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) je da u Evropi stvori pravu klimu za inovacije koje rešavaju velike socijalne i ekološke probleme. Oni to postižu kroz saradnju i povezivanje sa vodećim evropskim univerzitetima, istraživačkim institutima i kompanijama. EIT na tome radi kroz svoje organke koji se zovu KIC-ovi (Knowledge and Innovation Community) tako što ubrzava inovacije i podržava stvaranje uslova u kojima inovacije imaju veću šansu da uspeju i dovedu do velikih otkrića. Tih ogranaka ima više i to u oblastima — Climate, Digital, Food, Health, InnoEnergy, Manufacturing, Urban Mobility i Raw Materials.

Raw Materials je najveći svetski konzorcijum u sektoru sirovina i tek počinje da sprovodi aktivnosti kod nas. Ovog puta imaćemo prilike da se bliže upoznamo sa programima Raw Materials ogranka koji tokom cele godine nudi podršku inovacijama u toj oblasti.  Radionica ima za cilj da pomogne mladim timovima koji se bave istraživanjem ili imaju želju da pokrenu svoj biznis da bliže definišu svoju ideju.

Prijave

Radionica će se održati online u četvrtak, 23. decembra, od 16 do 18:30 časova. Prisustvo je besplatno uz obaveznu prijavu na ovom linku.

Za sva dodatna pitanja o samoj radionici i EIT RawMaterials programima, možete nas kontaktirati na [email protected]

Ana Trifković

Objavio/la članak.

petak, 17. Decembar, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije