Kako aplicirati za dostupna bespovratna sredstva i da li je to dobra stvar za biznis? — predavanje u Startit Centru Šabac

Gde pronaći pozive domaćih fondova i fondova Evropske unije, koji se često menjaju i objavljuju.

Na predavanju zakazanom za utorak, 10. mart, u 18 časova prisutni će imati priliku da se informišu gde je sve moguće aplicirati za bespovratna sredstva tokom ove godine. U pitanju su sredstva namenjena inovativnom preduzetništvu sa iznosima od preko 10 hiljada evra.

Fokus predavanja biće na domaćim, ali i fondovima Evropske unije, kao i na to gde se mogu pratiti pozivi koji se konstantno menjaju i objavljuju.

Predavači će obraditi nekoliko tema, a među prvima biće ono što je važno da timovi i pojedinci znaju kada apliciraju — na koje stvari je potrebno da obrate pažnju kada popunjavaju ili pišu aplikaciju. Dobiće i uvid u to koji su to mali trikovi koji mogu povećati šanse za dobijanje sredstava.

Druga važna tema jeste „Kako dobijanje ovih sredstava utiče na razvoj startapa?”. Tokom prethodnih par godina predavači su uvideli da dobijanje fondova utiče na proizvod i na kompaniju. Oni će tokom predavanja posebno naglasiti koliko je važno da timovi treba da budu svesni te činjenice, kako bi iskoristili sredstva na pravi način i planirali akivnosti posle završetka projekta.

Kome je namenjen meetup?

Predavanje je namenjeno timovima koji su u ranoj fazi razvoja i onima koji imaju prvu verziju proizvoda na tržištu i treba im dodatno finansiranje za rast.

Šta će posetioci naučiti?

  • Gde je moguće pronaći informacije o potencijalnim fondovima?
  • Šta su najčešći zahtevi insistucija?
  • Na šta da obratiti pažnju prilikom pisanja aplikacije?
  • Kako „projekti” mogu da utiču na proizvod?

Šta neće naučiti?

  • Kako da sigurno dobiju novac od donorskih institucija?
  • Kako da napišu celu aplikaciju za grant?

O predavačima

Luka Prišunjak je iz građevinske industrije prešao u startap svet. Bavi se validacijom biznis ideja i pomaže kompanijama da otvore nova tržišta i nađu nove kupce. Poslednje tri godine radi za Swisscontact na projektu koji razvija domaću startap zajednicu u sklopu kog je imao priliku da radi sa preko 200 firmi iz gotovo svih industrija. Njegov fokus je Customer Development, koji predstavlja način na koji se validira poslovna ideja i dolazi do prvih klijenata. Ova metologija je postala standard kako u malim startap timovima tako i u velikim korporacijama.

Miloš Lazović je iskusni tim lider i rukovodilac projekata sa 8 godina iskustva u razvoju programa podrške u preduzetništvu i obrazovanju. Ima generalistički pristup, radeći kao novinar, finansijski administrator, kamerman, prodavac, marketing guy, pisac i, naravno, „IT momak“. Poslednje 4 godine intenzivno se bavi startup podrškom i kreirao je nekoliko startup programa. Njegovo iskustvo mu omogućava da kombinuje pristup NVO iskustvo sa startap relanošću.

Prijave

Predavanje će biti održano u utorak, 10. marta, sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra, koji se nalazi na adresi Karađorđeva 27 (prvi sprat). Svoj dolazak zainteresovani mogu potvrditi putem online prijave preko ovog linka. Prisustvo na događaju je besplatno.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Una Gemović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu